Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Gmail Labs: automatische slimme labels

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 23 mei 2011 16:30

Apps & Software

Gmail heeft krachtige filters, maar tenzij u precies weet wat de inhoud of afzender is, moet u deze handmatig toepassen. Een nieuwe functie in Gmail Labs zorgt er nu voor dat u slimme labels automatisch kunt toepassen aan de hand van variërende inhoud.

Er is natuurlijk al een soort automatische filter in Gmail met de functie Postvak Prioriteit, maar het nieuwe slimme filter is handig omdat u automatisch onderscheid kunt maken tussen mails die afkomstig zijn van forums, mails die een bepaalde melding bevatten (zoals: u hebt een nieuw bericht op Facebook, Hyves etc.) en reclame (niet te verwarren met spam). Om de automatische labels in te schakelen, logt u in op uw Gmail-account en klik op Instellingen / tabblad Google Labs. Blader naar de optie SmartLabels (iets verder dan op de helft van de pagina) en klik op Inschakelen. De automatische labels zijn direct actief. Dit betekent dat er automatisch ook drie labels zijn toegevoegd aan uw reeds bestaande labels: Forums, Meldingen en Bulk.

Door de functie SmartLabels in te schakelen worden er automatisch nieuwe filters toegepast.

Labels aanpassen

Gmail heeft de labels automatisch voor u geconfigureerd. Dat betekent dat berichten van forums nu automatisch (zo goed mogelijk) het label Forums meekrijgen (niet met terugwerkende kracht), notificatieberichten het label Meldingen en reclame en bulk het label Bulk. Uiteraard kunt u deze filters individueel verwijderen. Klik daarvoor op Instellingen / Filters en scroll helemaal naar beneden. De slimme filters herkent u aan de naam SmartLabel-filter met daaronder de omschrijving van wat deze doet. U kunt voor deze filters op Bewerken klikken, maar zult daar weinig zien, want de werking van deze Filters zit verscholen in de code. Wel kunt u een van de filters verwijderen door te klikken op Verwijderen.

Forums, meldingen en bulk worden nu automatisch ingedeeld, maar u kunt deze filters afzonderlijk verdwijnen.

0 Reacties op: Gmail Labs: automatische slimme labels

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.