Google Apps krijgt tweetrapsbeveiliging

Door: loek-essers | 20 september 2010 15:29

Nieuws

Google Apps krijgt een extra beveiligingslaag voor gebruik op afstand. Naast een wachtwoord kan er ook een eenmalige pincode worden ingezet voor authenticatie.

"Google Apps Premier, Education en Government Edition adminitrators kunnen vanaf nu gebruikers laten inloggen met een combinatie van hun wachtwoord (iets dat ze weten) en een eenmalige verificatiecode via de mobiele telefoon (iets dat ze hebben)", bericht Google op het bedrijfsblog. Deze extra beveiligingslaag wordt op veler verzoek geïnstalleerd en is bedoeld om betere bescherming te bieden tegen phishing en het hergebruiken van wachtwoorden.

Google maakt de extra beveiliging gratis beschikbaar voor grote en kleine bedrijven via de Apps Standard Edition, en later voor individuele gebruikers. Hiermee wil het bedrijf de voorheen nogal kostbare technologie aan een breder publiek aanbieden. Het systeem lijkt op veel internetbankiersystemen.

Mobiel bewerken

Naast de nieuwe beveiliging kondigt Google aan het mobiel bewerken van Google Docs uit te breiden naar andere apparaten. In de komende weken komt dat beschikbaar voor Android en iPad en voor een aantal andere mobiele apparaten, welke dat zijn specificeert Google niet.

Op dit moment heeft Google naar eigen zeggen 30 miljoen zakelijke gebruikers bij 3 miljoen bedrijven, scholen en organisaties.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google Apps krijgt tweetrapsbeveiliging

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.