Google boekt miljardenwinst, zet in op goedkope tablets

Door: Elmar Rekers | 13 april 2012 13:00

Apps & Software

Google heeft in het eerste kwartaal een winst geboekt van 2,2 miljard euro (2,89 miljard dollar). Naast de financiële resultaten geeft de internetgigant ook meer duidelijkheid over de toekomstplannen.

In totaal werd er door Google in het eerste kwartaal van 2012 een omzet van 10,65 miljard dollar gedraaid. Met een netto winst van 2,89 miljard dollar strijkt het bedrijf bijna een miljard dollar meer winst op dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Google-topman Larry Page maakte donderdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekend dat de directie heeft ingestemd met een aandelensplitsing. Deze 'nieuwe' aandelen die hierdoor ontstaan worden genoteerd aan de Nasdaq-beurs.

Goedkope tablets

Larry Page liet tijdens de presentatie tevens weten dat Google groots gaat inzetten op goedkope tablets. Hierbij is het volgens de Google-baas goed mogelijk dat deze tablets op een aangepaste versie van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) gaan draaien, net als de in Amerika populaire Kindle Fire.

Geruchten over een goedkope tablet van Google zelf gaan al enige tijd rond. Zo lijkt het er sterk op dat Google samen met Asus aan een tablet werkt die voor onder de 200 dollar in de winkel moet verschijnen. Een bevestiging voor een dergelijk apparaat is er tot op heden echter nog niet gegeven.

0 Reactie(s) op: Google boekt miljardenwinst, zet in op goedkope tablets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.