Google Chrome-extensies

Door: Robbin Ooijevaar | 14 juni 2011 09:52

Apps & Software

Browseruitbreidingen zijn kleine programma’s die integreren in uw webbrowser. Firefox noemt ze ‘add-ons’ en in Google Chrome heten ze ‘extensies’. In deze snelstart bespreken we de beste Chrome-extensies voor YouTube, Hotmail en Gmail.

1. YouTube

Voor een overzicht van alle in Google Chrome geïnstalleerde extensies klikt u op het gereedschapsicoontje en kiest u Extra / Extensies. Sommige extensies hebben aanvullende instellingen. Als dit het geval is, hebben ze een link genaamd Opties. Klik op Meer extensies ophalen om nieuwe extensies te installeren via de zoekfunctie. We beginnen met drie handige extensies voor YouTube. Om u volledig op een video te kunnen concentreren, kunt u hem in een volledige schermweergave afspelen of de extensie Turn Off the Lights installeren. Turn Off the Lights zorgt voor een lamp-icoontje in de werkbalk waar het webadres in staat. Als u erop klikt, wordt de YouTube-website ‘gedimd’ zodat het filmpje mooi naar voren komt. Twee andere handige Chrome-extensies voor YouTube zijn Auto HD en Stop Autoplay. Auto HD for YouTube zorgt ervoor dat filmpjes altijd in de hoogst beschikbare kwaliteit worden getoond en met de extensie Stop Autoplay for YouTube voorkomt u dat filmpjes direct afspelen als u op de webpagina ervan terechtkomt.

Auto HD for YouTube zorgt ervoor dat filmpjes standaard in de hoogst beschikbare kwaliteit worden afgespeeld.

2. Hotmail

De extensie Hotmail E-mail Button geeft direct toegang tot het postvak IN van de gelijknamige webmaildienst. Dit werkt niet alleen bij Hotmail- maar ook bij Live-adressen. Als u Hotmail E-mail Button installeert, wordt er een vlinder-icoontje in uw browser geplaatst. De eerste keer dat u erop klikt, moet u uw Hotmail-gebruikersnaam en -wachtwoord opgeven. Vanaf dat moment hebt u met één druk op dezelfde knop inzicht in de berichten in uw postvak IN. U kunt zelfs berichten lezen en beantwoorden zonder dat u daarvoor naar een andere webpagina hoeft te gaan. Wie liever in de ‘echte’ Hotmail-omgeving werkt, maar daarbij wel op de hoogte wil blijven van nieuwe berichten, kan terecht bij Hotmail Checker. Deze extensie voegt een discrete Hotmail-knop toe aan Chrome en geeft met een cijfer aan hoeveel nieuwe berichten er zijn. Als u op de knop klikt, wordt direct het postvak IN van Hotmail geopend.

Hotmail E-mail Button geeft direct toegang tot uw Hotmail-berichten.

3. Gmail

Google Mail Checker doet hetzelfde als Hotmail Checker, maar dan voor uw Gmail-adres. U kunt aan een cijfer zien hoeveel berichten u hebt en met één druk op de knop gaat u naar uw postvak IN van Gmail. Als u zowel een Hotmail- als een Gmail-adres hebt, is de extensie X-notifier een aanrader. X-notifier ondersteunt beide (en zelfs nog veel meer!) webmaildiensten en controleert op nieuwe berichten. U kunt daarbij zelfs meerdere Gmail- of Hotmail-adressen op nieuwe berichten laten controleren. Ook de uitbreiding GMail Sender’s Picture Extension is interessant. Hij zorgt ervoor dat Gmail-berichten worden vergezeld door de profielfoto van de afzender. U hoeft daarvoor niets in te stellen. Zodra u de extensie installeert, ziet u direct het ‘gezicht’ van andere Gmail-gebruikers, mits deze uiteraard een profielfoto aan hun adres hebben gekoppeld. Via de website Google Accounts kunt u een profielfoto instellen voor uw eigen Gmail-adres.

GMail Sender’s Picture Extension toont profielfoto’s bij mail­berichten.

0 Reactie(s) op: Google Chrome-extensies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.