Google draait omzet van ruim 50 miljard dollar

Door: Elmar Rekers | 23 januari 2013 10:05

Apps & Software

Google heeft in 2012 een omzet gedraaid van 50,2 miljard dollar. Dat maakt de zoekgigant dinsdag bekend. Volgens topman Larry Page ‘niet slecht’ voor een bedrijf dat amper 15 jaar bezig is.

De gigantische omzet van 50,2 miljard dollar is een flinke stijging ten opzichte van de 37,9 miljard die er in 2011 werd binnengehaald. Ook de uiteindelijke winst steeg licht, naar een totaal van 10,7 miljard dollar.

Google sloot het laatste kwartaal van 2012 af met een omzet van 14,4 miljard dollar, een stijging van 36 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De winst steeg in de laatste drie maanden van het jaar van 2,71 miljard naar 2,89 miljard dollar.

Gangnam Style

Analisten wijzen de groeiende vraag naar mobiele- en internetadvertenties aan als oorzaak van de flinke omzetstijging. Google zelf liet dinsdagavond tijdens een conference call met investeerders weten dat ze hebben geprofiteerd van een ‘hernieuwd beleid’ op de advertentiemarkt.

Videodienst YouTube heeft volgens de internetreus eveneens flink bijgedragen aan het positieve resultaat. Google liet weten dat de populaire videoclip Gangnam Style van zanger Psy goed was voor 8 miljoen dollar aan advertentie-inkomsten. De video is inmiddels dan ook al 1,2 miljard keer bekeken.

0 Reactie(s) op: Google draait omzet van ruim 50 miljard dollar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.