Google geeft broncode Android 4.1 Jelly Bean vrij

Door: Elmar Rekers | 10 juli 2012 10:13

Apps & Software

Google heeft de broncode van Android 4.1 (Jelly Bean) beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en gebruikers. Dat maakte Google in de nacht van maandag op dinsdag bekend via zijn eigen Google+-netwerk.

Middels de broncode kunnen ontwikkelaars onder meer aan de slag met het maken van apps voor Android 4.1. Ook wordt het hiermee mogelijk zogenoemde custom roms van het nieuwe besturingssysteem te bouwen.

Hardware-partners als Samsung, Sony en HTC konden eerder al aan de slag met een platform development kit van Jelly Bean. Omdat deze fabrikanten doorgaans een eigen schil over Android leggen, duurde het in het verleden altijd lang voordat smartphones een update naar de nieuwste Android-versie kregen. Door de broncode deels eerder vrij te geven voor fabrikanten, hoopt Google dit euvel te tackelen.

Update naar Jelly Bean

Wanneer toestellen als de HTC One X en de Galaxy S III een update naar Android 4.1 krijgen, is nog onduidelijk. Het eerste toestel dat geleverd zal worden met Android 4.1 is de Nexus 7-tablet, die Google eind juni aankondigde. De Nexus 7 zal waarschijnlijk ergens in september naar Nederland komen. Ook de Galaxy Nexus zal zeer snel voorzien worden van een update naar Jelly Bean.

Android 4.1 belooft soepeler te werken dan zijn voorganger Ice Cream Sandwich en brengt een verbeterde toepassing van notificaties met zich mee. Ook is er een Siri-achtige spraakbesturing ingebouwd en zijn widgets beter aan te passen.

0 Reactie(s) op: Google geeft broncode Android 4.1 Jelly Bean vrij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.