Google Glass: 16 GB opslag, 1 dag batterijduur, niet voor kinderen

Door: Elmar Rekers | 16 april 2013 10:06

Apps & Software

Google heeft dinsdag eindelijk wat meer bekend gemaakt over Glass, de augmented reality-bril die later dit jaar op de markt moet komen. Zo wordt onder meer duidelijk dat de bril niet geschikt is voor kinderen, en dat de batterij ongeveer één dag zal meegaan.

Glass voorziet de drager van real-time informatie op een klein beeldscherm dat voor het oog hangt. Hierbij kan gedacht worden aan nieuws en e-mails, maar ook informatie over de omgeving waar iemand zich bevindt kan getoond worden. Het gaat hier om een display met een resolutie van 640 x 360 pixels, wat volgens Google hetzelfde effect heeft als een 25 inch HD-scherm dat op 2,5 meter afstand bekeken wordt.

Verder maakt Google bekend dat er een 5 megapixel-camera in de bril verwerkt zit, welke 720p video’s kan schieten. Er zal 16 GB aan opslagruimte beschikbaar zijn en de batterij belooft het één dag vol te houden “bij normaal gebruik”. Er zal ook een diepe integratie zijn met de cloud-diensten van Google.

Niet voor kinderen

Er is verder een ondersteuning aanwezig voor wifi en de bril kan gekoppeld worden aan “iedere telefoon met Bluetooth”. De mate van functionaliteit zal per toestel echter verschillen. Zo lijkt het er sterk op dat Glass bij Android-toestellen met Android 4.0.3 of hoger meer functies zal ondersteunen.

Glass wordt geleverd met verschillende neussteuntjes, waardoor iedereen er volgens de fabrikant mee aan de slag kan. Kinderen onder de 13 jaar wordt echter afgeraden om Glass te gebruiken. Daarnaast waarschuwt Google dat mensen mogelijk hoofdpijn krijgen als ze de AR-bril dragen.

Google Glass zal eind dit jaar voor consumenten verkrijgbaar zijn. Wat de futuristische bril gaat kosten is nog onduidelijk.

0 Reactie(s) op: Google Glass: 16 GB opslag, 1 dag batterijduur, niet voor kinderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.