Google haalt populaire adblocker uit Play Store

Door: telegraaf-nl | 04 februari 2016 11:30

Nieuws

Google heeft een populaire adblocker voor de Android-browser op Samsung-telefoons uit de Play Store gehaald. Adblock Fast was al meer dan 50.000 keer gedownload, maar verdween woensdag plots uit de Play Store, schrijft The Next Web.

Wat de reden is dat Google de app, die in samenwerking met Samsung werd gebouwd, heeft verwijderd is onduidelijk. Bovendien zijn andere adblockers nog wel gewoon te downloaden. Google stuurde Rocketship Apps, het bedrijf dat de app ontwikkelde, een e-mail waarin stond dat de app in strijd is met de voorwaarden.

Meest gedownloade apps

Brian Kennish van Rocketship Apps zegt in een interview met The Next Web dat de app vermoedelijk is weggehaald, omdat die boven aan de lijst met meest gedownloade apps in de Play Store stond. Hij verwacht dat ook andere adblockers snel worden verwijderd uit de Play Store.

1 Reactie(s) op: Google haalt populaire adblocker uit Play Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 februari 2016 13:13 Kasander
    En bij geen enkel bedrijf gaan de ogen open? De meeste mensen vinden simpele advertenties helemaal niet zo erg.
    Maar als er van die data-verslindende rommel over je scherm komt die je kostbare Mb's loopt op te vreten en wat mensen automatisch en zonder te kijken weg klikt dan gaan mensen wel anders denken.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.