Google kan vraag naar Nexus 7 niet bijbenen

© PXimport

Google kan vraag naar Nexus 7 niet bijbenen

Geplaatst: 23 juli 2012 - 08:11

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Google is tijdelijk gestopt met de verkoop van zijn Nexus 7-tablet via de digitale Play-winkel. De internetreus claimt de grote vraag naar de 7inch-tablet niet meer aan te kunnen.

Volgens Google is de belangstelling voor de Nexus 7 zo groot dat de verkoop van de 16 gigabyte-versie in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk tijdelijk is stilgelegd. Wel kan men de variant met 8 GB geheugen nog bestellen.

Google lanceerde de Nexus 7 eerder deze maand, en kort na de release bleek deze bij veel Amerikaanse winkels al te zijn uitverkocht. Wanneer het 16 GB-model weer leverbaar wordt, is niet duidelijk. Ook is onbekend of de grote vraag naar de Nexus 7 gevolgen heeft voor de lancering in Nederland. Naar verwachting wordt de Android 4.1-tablet in september naar Nederland gebracht.

Kindle Fire

De Nexus 7 werd eind juni door Google aangekondigd en moet met zijn lage prijskaartje vooral gaan concurreren met de succesvolle Kindle Fire van Amazon. De tablet draait op een Tegra 3-processor, heeft 1 GB aan RAM en een 7inch-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Het apparaat is in samenwerking met ASUS ontwikkeld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten