Google lanceert Chromebook Pixel voorzien van touchscreen

Door: matthijs-van-den-broek | 22 februari 2013 07:29

Apps & Software

Google heeft gisteren een nieuw stuk geschiedenis toegevoegd aan de lijn van Chromebook computers, de computer die draait op Google’s eigen besturingssysteem Chrome OS, waarin alle programma’s in browser Chrome draaien en een internetverbinding nodig hebben. Het nieuwe tijdperk dat Google zelf inluidt, is dat van chromebooks met touchscreen, voorzien van een heel hoge resolutie. De naam: Chromebook Pixel.

Het scherm van de Chromebook Pixel is 12,85 inch groot en heeft een beeldverhouding van 3:2 (2560 x 1700). Het apparaat moet zo’n 1300 dollar (een krappe 1000 euro) gaan kosten voor een versie met alleen wifi en het is sinds vandaag in de UK en in de VS te koop.

Sundar Pichai, de topman van het Google Chrome project, erkende op het event in San Francisco dat het goed zou kunnen dat het wat tijd gaat kosten voordat mensen gewend zijn aan het gebruik van een touch screen op laptops. Maar hij zei ook, dat een touchscreen de ervaring verbetert van online scrollen door een website, het de ervaring verbetert, het navigeren door foto-albums en het navigeren door diensten als StreetView en Google Maps/Earth.

Het apparaat heeft volgens Google zelf een scherm met de hoogste pixel-dichtheid ook; dat zal een rol hebben gespeeld bij het toewijzen van de naam. De prijs voor de Chromebook Pixel met LTE ligt rond de 1450 dollar; deze versie is vanaf april verkrijgbaar.

Eerdere Chromebooks die gelanceerd zijn in het verleden van onder anderen Samsung, waren veel en veel goedkoper: voor rond de 300 dollar kon je in de VS al een Chromebook aanschaffen.

Duidelijk is, dat touchscreens nu eenmaal prijzig zijn om te maken. Het is wel de vraag of Google niet wat aan de hoge kant zit met de Chromebook Pixel; de beperkingen van het Chrome OS zijn inmiddels wel bekend.

0 Reactie(s) op: Google lanceert Chromebook Pixel voorzien van touchscreen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.