Google legt patenten vast op augmented reality-bril

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 20 juni 2012 12:34

Apps & Software

Google heeft een aantal nieuwe patenten toegewezen gekregen voor zijn augmented reality-bril genaamd Project Glass. Zo bezit de zoekgigant nu onder meer de rechten op de besturing van de futuristische bril.

De toegekende patenten staan omschreven in documenten van de United States Patent and Trademark Office (USPTO). Een van de belangrijkste patenten omschrijft de manier waarop de gebruiker de bril kan bedienen middels een aanraakgevoelig trackpad in het pootje. Eerder kreeg Google ook al de rechten toegewezen op een aansturing met de stem.

Ontwerp Project Glass

Daarnaast heeft Google ook laten vastleggen dan afgeleide ontwerpen van Project Glass onder hun patenten vallen. Naast het gebruik in een bril zegt Google namelijk ook toepassingen voor ogen te hebben in een helm, hoofdband of andere 'draagbare hoofddeksels'.

Google gebruikt de bril momenteel om informatie te tonen op een klein display, maar het patent van de USPTO beschrijft dat er ook andere varianten mogelijk zijn. Er wordt zelfs gesproken over de mogelijkheid om gegevens rechtstreeks op de oogbal te projecteren, zonder dat er dus een schermpje wordt gebruikt.

Augmented reality

Google onthulde Project Glass eerder dit jaar. Middels de augmented reality-bril krijgt de drager real-time informatie te zien over personen en locaties in zijn omgeving. Ook kunnen er foto's gemaakt worden, wordt er routeinformatie gegeven en kan het systeem gesprekken opvangen en deze op het scherm weergeven.

Verwacht wordt dat Google nog dit jaar de eerste versie van Project Glass op de markt brengt.

0 Reactie(s) op: Google legt patenten vast op augmented reality-bril

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.