Google Maps legt Markermeer droog

Door: andreas-udo-de-haes | 22 december 2010 12:00

Apps & Software

Door wijzigingen heeft Google Maps Tilburg plotseling in het IJsselmeer geplaatst. Tussen Hoorn en Volendam, in een maagdelijk lege polder: het drooggemalen Markermeer.

Het droge grondgebied van Nederland is op Google Maps ineens een stuk groter, doordat het Markermeer is ingepolderd. En dat niet alleen.

Tilburg 2.0 in de Markerpolder

Ook heeft de maagdelijke nieuwe polder al een heuse stad, zij het alleen bij naam: Tilburg. De daadwerkelijke stad in Brabant, 'Tilburg 1.0', staat ook nog op de kaart.

Google Maps Markermeer Tilburg blunder

Dat zijn enkele van de meest in het oog springende fouten die in de laatste versie van Google Maps zijn geslopen, meldt OpenStreetMap, het open kaartenalternatief. De fouten zijn alleen te zien bij een bepaalde zoomfactor. Als er wordt uitgezoomd zijn Markermeer en Tilburg 2.0 weer onder water verdwenen.

Bing blunder

Overigens is Google Maps niet de enige die topografische flaters slaat. Zo zet Microsoft in zijn Bing Maps het station Heerlen binnen de stadsgrenzen van Maastricht.

Update 11.10 uur: Een woordvoerder van Google meldt: ''Dit issue is bij Google bekend en we werken eraan om dit te herstellen. Het kan enige tijd duren voor de verbeteringen zichtbaar zijn in Google Maps." Het bedrijf roept gebruikers op om fouten te melden via de knop rechtsonder in elk Google Maps venster.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google Maps legt Markermeer droog

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.