Google neemt e-mails mee in zoekresultaten

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 09 augustus 2012 12:11

Apps & Software

Google is een testperiode begonnen waarbij e-mails van gebruikers worden geïntegreerd bij de resultaten in de zoekmachine. De experimentele dienst is vooralsnog enkel beschikbaar voor Gmail-gebruikers.

Google biedt Gmail-gebruikers de optie om deel te nemen aan de zogenoemde 'field trial'. Het gaat hier om de eerste miljoen mensen die zich aanmelden voor de dienst. De nieuwe zoekmethode kan momenteel enkel worden toegepast op de Engelstalige versie van Google.com.

Zoekresultaten

Wanneer de gebruiker een zoekopdracht opgeeft, kunnen de resultaten uit diens mailbox in een apart venster aan de rechterkant worden getoond. Ook is het mogelijk om de e-mails tussen de reguliere zoekresultaten weer te gegeven. De mailtjes zijn direct vanuit de zoekmachine te lezen.

Google geeft als voorbeeld het zoeken van informatie over een geplande vakantie. Hierbij worden naast de normale zoekresultaten ook reserveringsgegevens en gesprekken met vrienden uit de mailbox getoond. De internetreus laat weten dat andere e-mailprogramma's mogelijk op een later moment nog worden opgenomen in het systeem.

0 Reactie(s) op: Google neemt e-mails mee in zoekresultaten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.