Google onthult HTC One met ‘kale’ Android

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 31 mei 2013 09:17

Apps & Software

Google heeft donderdagavond een HTC One met een kale versie van Android aangekondigd. De smartphone draait op Android 4.2.2 en zal eind juni in de Verenigde Staten verschijnen.

Er gingen al enkele weken geruchten over de komst van een HTC One (review) met een zogenoemde ‘stock’-versie van Android Jelly Bean. Door daadwerkelijk een toestel zonder Sense-interface te lanceren, volgt HTC marktleider Samsung. Eerder deze maand deed Google immers ook al een Galaxy S4 met een kale versie van Android uit de doeken.

Nexus

Google laat weten zelf voor de updates van de nieuwe One te zorgen, waardoor gebruikers er - net als bij de Nexus-toestellen - van verzekerd zijn nieuwe Android-versies als eerste te ontvangen. HTC zegt tegenover website The Verge dat het momenteel kijkt naar een mogelijkheid om ook gebruikers van de ‘gewone’ One de optie te bieden om over te stappen op een schoon Jelly Bean-besturingssysteem. Concrete details worden hier echter nog niet over gegeven.

De nieuwe HTC One zal vanaf 26 juni te bestellen zijn in de Amerikaanse Play Store. Of de nieuwe versie van de HTC One ook beschikbaar komt in Nederland is vooralsnog onduidelijk. In de Verenigde Staten moet er voor het toestel 599 dollar worden neergeteld.

0 Reactie(s) op: Google onthult HTC One met ‘kale’ Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.