Google past privacyinstellingen Buzz aan

Door: loek-essers | 12 februari 2010 15:29

Apps & Software

Google heeft een aantal standaardinstellingen aangepast in de nieuwe sociale dienst Buzz in Gmail. Een snelle reactie op aanzwellende privacybezwaren.

Vlak na de lancering van Twitter- en Facebook-concurrent Google Buzz rezen er direct privacybezwaren. Google koppelde automatisch verschillende volgers aan een Buzz-profiel. Ook werden automatisch Picasa-albums en Google Reader abonnementen gedeeld met die volgers. Dit kon gebeuren zonder dat de gebruiker het doorhad. Ook het instellingenmenu zat relatief ingewikkeld in elkaar.

Google laat nu in een blogpost weten dat er vanaf dag 1 privacyopties aanwezig waren in Buzz. Maar het past wel de manier aan waarop gebruikers hun lijst met volgers onzichtbaar kunnen maken, een van de grootste kritiekpunten van gebruikers. Daarvoor wordt het aanmeldproces aangepast, zodat nieuwelingen direct kunnen kiezen of een lijst met volgers al dan niet wordt gepubliceerd. Voorheen kon dit alleen achteraf.

Publieke profielen

"We hoorden van mensen dat het vak waar gekozen kan worden om de volgerslijst niet te publiceren te moeilijk te vinden was. Gebaseerd op deze feedback hebben we het veranderd en heel erg prominent neergezet", aldus Todd Jackson, Product Manager, Gmail and Google Buzz. Google vraagt nu aan nieuwe gebruikers hoe ze willen dat hun profiel wordt weergegeven voor anderen. Default staat er nog wel ingesteld dat de lijst wordt gepubliceerd.

Daarnaast heeft Google het makkelijker gemaakt om mensen te blokkeren en is het makkelijker te zien welke Buzz-gebruikers wel of geen publiek profiel hebben. Voorheen was het alleen mogelijk om iemand met een publiek profiel te blokkeren.

0 Reactie(s) op: Google past privacyinstellingen Buzz aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.