Google Reader over 2 weken ten einde

Door: jasper-bakker | 17 juni 2013 07:51

Apps & Software

Google trekt over 2 weken de stekker uit zijn online RSS-reader. Dit einde is in maart al aangekondigd. De internetreus verwijst gebruikers door naar zijn social network Google+.

Google Reader, een website waar gebruikers RSS-feeds van websites kunnen volgen, sneuvelt in de nieuwste lenteschoonmaak van Google. Alternatieve RSS-readers zijn in maart direct opgesprongen om het vacuüm te vullen van de veelgebruikte gratis Google-dienst. Gebruikers kunnen hun data, inclusief de door hun ingestelde abonnementen op RSS-feeds, exporteren via Google Takeout.

Min door Google+

Het naderende einde van het in 2005 uitgekomen Google Reader schemerde al door in veranderingen die Google de afgelopen tijd had doorgevoerd. Zo werden de sociale functies uit de RSS-lezer verwijderd en kroop social network Google+ naar binnen. Reader heeft nooit een verdienmodel gehad, wat de ondergang kan verklaren.

Naast de online RSS-lezer sneuvelen in deze lenteschoonmaak de Building Maker van Google Earth, Google Voice voor BlackBerry en Snapseed Desktop voor Mac en Windows. Google-chef Urs Hölzle herhaalt de boodschap die Google bij de vorige schoonmaakacties ook al uitte: Google moet zich beter beperken om zo zijn succesvolle diensten te versterken.

BRON: WEBWERELD.

0 Reactie(s) op: Google Reader over 2 weken ten einde

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.