Google rolt Android 4.4 KitKat uit naar Nexus-tablets

Door: chris-koenis | 13 november 2013 08:57

Apps & Software

Bezitters van een Nexus 7 en Nexus 10 kunnen hun tablet nog vandaag updaten naar Android 4.4 KitKat. Daarmee komt het aantal KitKat-apparaten op drie.

Google laat weten dat er later deze woensdag KitKat-updates volgens voor de twee wifi-varianten van de Nexus 7-tablet (de 2012 en 2013-versies) alsook de Nexus 10. Dat meldt Google in een aankondiging op Twitter. Een tweet later is vermeld dat ook de Nexus 4 (review) snel de beschikking krijgt over Android 4.4., terwijl de mobiele data-variant van de Nexus 7 nog moet wachten.

Tot nog toe draaide KitKat alleen op de nieuwste smartphone Nexus 5 (review). Daarop komt het besturingssysteem standaard meegeleverd. Uiteindelijk moeten ook veel low-end toestellen bediend worden, zodat Google de Android-fragmentatie kan aanpakken.

Voordelen én nadelen

Volgens Google kan de nieuwe Android-versie namelijk toe met 512 MB geheugen, waarbij "onnodige achtergronddiensten" zijn verwijderd het geheugengebruik van constant gebruikte functies is teruggedrongen. En KitKat loopt op meer fronten voorop. Toch zitten er ook een aantal haken en ogen aan Google's nieuwste mobiele besturingssysteem.

Bron: Webwereld.nl

3 Reactie(s) op: Google rolt Android 4.4 KitKat uit naar Nexus-tablets

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 november 2013 15:35 Anoniem
  Ik heb nog steeds geen update ontvangen. Zal wel zien wanneer dat em wordt. Heb een 2012 variant. Lijkt me logisch dat de 2013 variant voor gaat. Ben erg benieuwdh oe deze versie draaid.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 november 2013 08:21 Anoniem
  Inderdaad: ook ik heb nog steeds geen nieuw snoepgoed voor mijn Nexus 7/2012 van Google gekregen. Ik denk dat ze nog met de Nederlandse vertaling van het besturingssysteem bezig zijn. Hoe dan ook: al die hijgerige berichtgeving over vandaag nog een update krijgen is volstrekt zinloos.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 november 2013 21:53 Anoniem
  Als bezitter van een Nexus 10, heb ik ook nog een update ontvangen. ?..idd. dat geschreeuw….vandaag!…kan er iemand vertellen wanneer hij écht komt?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.