Google schrapt iGoogle en Google Video

Door: Jasper Bakker | 04 juli 2012 13:27

Apps & Software

Google-ceo Larry Page houdt een volgende ronde in zijn opruiming van het bedrijf. Niet alleen het ooit als YouTube-killer bedoelde Google Video gaat eruit.

Naast de eigen videodienst, opgestart voordat Google het snelgroeiende YouTube opkocht, gaan ook andere diensten eruit die weinig ontwikkeling meer vertonen. Het gaat om de Search App voor Nokia's Symbian, wat nog altijd het meestgebruikte mobiele besturingssysteem ter wereld is. Daarnaast sneuvelt de gepersonaliseerde Google-homepage iGoogle in deze lenteschoonmaak.

Website-chat

De zoekreus trekt ook de stekker uit het relatief onbekende Google Talk Chatback, waarmee websites een chatfunctie kunnen inbouwen die dan werkt via de chatdienst Google Talk. Deze communicatiedienst die in 2008 is gekomen, gaat nu en Google verwijst gebruikers door naar de website-balk van het overgenomen Meebo. Die chatfunctie is overgebleven van de Meebo-diensten die Google onlangs heeft geschrapt.

Verder schrapt Google zijn instap-zoekappliance Google Mini, die het zeven jaar geleden op de markt heeft gebracht. De Mini gaat eind juli eruit, Chatback lijkt per direct offline, Google Video heeft de deadline op 20 augustus, iGoogle is op 1 november 2013 passé, en de Symbian-app komt "binnenkort" aan zijn eind.

Video's overzetten

Alle video's die nog op Google Video staan, worden deze zomer automatisch door Google overgezet naar YouTube. De video's zijn dan wel standaard ingesteld als privé, dus niet openbaar te zien voor iedereen. Gebruikers kunnen ook zelf hun video's overzetten naar YouTube om ze dan wel openlijk toegankelijk te maken. De datum en tijd van video's gaan echter niet mee, waardoor alle video's als nieuw opduiken in de 'tijdlijn' van de YouTube-gebruiker, weet webblog TheNextWeb te melden.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google schrapt iGoogle en Google Video

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.