Google: 'Smartphone is nerveuze gewoonte geworden’

© PXimport

Google: 'Smartphone is nerveuze gewoonte geworden’

Geplaatst: 28 februari 2013 - 07:46

Aangepast: 16 november 2022 - 10:06

Elmar Rekers

Sergey Brin, medeoprichter van Google, licht tijdens een presentatie op TED toe waarom het bedrijf groots inzet op de introductie van Google Glass later dit jaar. “De smartphone heeft zich tot een nerveuze gewoonte gevormd”, aldus Brin.

Brin, die tijdens zijn korte presentatie de futuristische Google-bril droeg, claimt dat de gadget veel irritaties van de smartphone zal wegnemen. Vooral het feit dat we dagelijks veel tijd voorovergebogen naar onze telefoon staren, is volgens Brin een vervelend bijverschijnsel van de slimme mobieltjes.

“Wij vragen ons regelmatig af of dit nou de manier is waarop we met andere mensen in contact willen staan. Het is eigenlijk als een soort castratie. Je wrijft de hele tijd maar wat over een functieloos stukje glas”, aldus de Google-topman.

Nerveuze gewoonte

Google verwacht met Google Glass de gebruiker een natuurlijkere interactie met bekende smartphonefuncties te bieden. “De smartphone is eigenlijk een nerveuze gewoonte”, meent Brin. “Ik trek het apparaat vaak tevoorschijn en kijk ernaar alsof ik iets belangrijks moet doen. Google Glass neemt dit allemaal weg.”

Brin bevestigde dat Google Glass eind 2013 beschikbaar zal komen voor consumenten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten