Google: smartphones hebben geen anti-virus nodig

Door: tonie-van-ringelestijn | 21 november 2011 15:54

Apps & Software

Google-manager claimt dat mobiele apparaten geen anti-virussoftware nodig hebben. Hij noemt verkopers van mobiele anti-virusapps oplichters.

"Geen enkele populaire mobiele telefoon heeft een traditioneel virusprobleem zoals te zien is bij Windows en sommige Macs. Er zijn kleine uitbraken geweest, maar die kwamen niet ver vanwege het sandboxen van gebruikers en de aard van de onderliggende kernels van mobiele systemen", aldus Chris DiBona, open-source manager bij Google. Het opduiken van een 'tradioneel virus' voor mobiele apparaten is volgens hem misschien mogelijk, 'maar niet waarschijnlijk'.

Charlatans

DiBona haalt uit naar de makers van mobiele antivirus-apps. "De virusbedrijven spelen in op je angst om bullshit beveiligingssoftware voor Android, RIM en iOS aan je te verkopen. Het zijn charlatans en oplichters. Als je voor een bedrijf werkt dat virusbescherming voor Android, RIM of iOS verkoopt, dan moet je je schamen", aldus de Google-medewerker in een bericht op zijn Google+-profiel.

Mikko Hypponen, manager bij het Finse anti-virusbedrijf F-Secure, vindt de kritiek van DiBona onterecht, meldt hij via Twitter. "Hij ziet over het hoofd dat de beveiligingsapps voor mobiele OS'en meer doen dan alleen het bieden van virusbescherming, zoals antidiefstalbeveiliging, backuptools, phishingfilters en remote lock-functies."

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google: smartphones hebben geen anti-virus nodig

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.