Google splitst Android voor tablets

Door: Jasper Bakker | 07 februari 2011 11:35

Apps & Software

De nieuwe versie 3.0 van Android is alleen voor tablets. Smartphones krijgen later een eigen tussenversie van Google’s mobiele besturingssysteem.

Android 3.0 (codenaam Honeycomb) is geoptimaliseerd voor tablets en alleen bestemd voor dat type mobiele computer. Smartphones krijgen Android 3.0 niet, zij moeten wachten op Android 2.4 (codenaam Ice Cream). Google heeft dit bevestigd bij de publieke onthulling van Honeycomb afgelopen week.

Overhevelen

Tussenversie 2.4 krijgt wel enkele functies van de tabletvariant van Android. Het is niet bekend wat die features dan zijn. Google heeft nog verklaard dat er later mogelijk een andere versie van Honeycomb komt voor smartphones.

Dat zou dan een latere versie kunnen zijn of juist een variant, zoals versie 2.4 met overgehevelde 3.0-features. Een recent gespot Sony-prototype zou toch niet Android 2.4 draaien, maar gewoon het huidige 2.3 (Gingerbread).

Zomer 2011

Vorige maand is naar buiten gekomen dat Android 2.4 op stapel staat voor release aankomende zomer. Naar verwachting wordt de nieuwe smartphone-versie eerst onthuld op de Google I/O-bijeenkomst in mei dit jaar.

Wanneer Android 2.4 dan echt op telefoons beschikbaar is voor eindgebruikers, is onbekend. Het is ook nog de vraag ofen welke – huidige toestellen zijn te upgraden naar de nieuwe versie.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google splitst Android voor tablets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.