Google start uitrol Android 4.1 Jelly Bean

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 11 juli 2012 09:33

Apps & Software

Google is woensdag begonnen met de uitrol van Android 4.1 (Jelly Bean). Het nieuwe mobiele besturingssysteem komt gefaseerd beschikbaar voor de Galaxy Nexus, Nexus S en Motorola's Xoom-tablet.

Google maakt via Google+ bekend dat het updateproces inmiddels van start is gegaan, maar dat het 'enkele dagen' kan duren voordat alle gebruikers het nieuwe besturingssysteem kunnen binnenhalen. De update naar Jelly Bean komt over-the-air binnen.

Android 4.1 belooft soepeler en sneller te werken dan zijn voorganger Ice Cream Sandwich, en brengt onder meer een verbeterde toepassing van notificaties met zich mee. Ook wordt met Jelly Bean de nieuwe applicatie Google Now meegeleverd. Een app die met de stem kan worden aangestuurd en informatie geeft die de gebruiker als relevant beschouwt.

Broncode Android 4.1

Gisteren werd duidelijk dat Google de broncode van Android 4.1 had vrijgegeven, en amper een dag later wordt het nieuwe OS dus ook uitgerold naar de eerste toestellen. Naast de smartphones Galaxy Nexus en Nexus S, is de Motorola Xoom de eerste tablet die Jelly Bean krijgt opgediend. Binnenkort zal Google ook zijn eigen tablet met Android 4.1 op de markt brengen in de vorm van de Nexus 7.

0 Reactie(s) op: Google start uitrol Android 4.1 Jelly Bean

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.