Google-tool helpt dummies Android-apps maken

Door: ernst-jan-hamel | 12 juli 2010 14:47

Nieuws

Google wil dat ook niet-programmeurs apps gaan maken voor Android. Met App Inventor for Android kan iedereen apps maken zonder codekennis.

Een bètaversie van Google App Inventor is sinds maandag beschikbaar. Via een formulier kan iedereen met een Gmail-account zich aanmelden voor App Inventor. De desktopapp is er voor OS X, Windows en Linux.

"App Inventor vereist GEEN programmeerkennis", aldus Google. De softwarecode wordt geschreven door de App Inventor-software, terwijl gebruikers componenten als tekst en afbeeldingen als blokken kunnen invoegen. Ook kan er een database gebruikt worden waar de app uit kan putten.

Gps

App Inventor geeft toegang tot de gps-functionaliteit, en kan telefoonopties aanroepen. Dat kan leiden tot een app die periodiek "missing you" stuurt naar bepaalde personen, of een app die je helpt herinneren waar je auto geparkeerd staat, schrijft Google.

De gratis App Inventor-tool is al een jaar in ontwikkeling, en is getest door scholieren op diverse Amerikaanse middelbare scholen en universiteiten. Twee studenten maakten de app DROIDMuni, een applicatie om te kijken hoe laat bussen in San Francisco vertrekken.

Nutteloze apps

Door een soepel controlemechanisme staat de Android Market al vol met apps die niet strak geprogrammeerd zijn, of vrijwel niets toevoegen. Dat zal door de App Inventor welllicht nog erger worden, getuige het voorbeeld in de onderstaande Google-video.

Apple heeft een compleet ander model. Apps die onder meer slecht geprogrammeerd zijn, standaardfuncties dupliceren of obsceniteiten laten zien, worden zonder pardon geweigerd.

[youtube]8ADwPLSFeY8[/youtube]

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google-tool helpt dummies Android-apps maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.