Google trekt homepagefoto's vervroegd terug

Door: ernst-jan-hamel | 11 juni 2010 12:12

Apps & Software

Binnen een dag na de introductie van achtergrondfoto's op Google is de vertrouwde, witte achtergrond al weer terug. De kritiek op de opgedrongen achtergrond was fel.

Het bleek namelijk zeer lastig om de achtergrondfoto op de homepage van Google, die iedereen ongevraagd kreeg, te verwijderen. Via een link linksonder op de homepage waren de getoonde foto's nog wel aan te passen, maar uitschakelen was vrijwel onmogelijk.

Bingle

De 'Bingificatie' van de Google-homepage heeft het bedrijf veel kritiek en hoongelach opgeleverd. Het forum van Google liep vol met verwarde en boze gebruikers. Termen als 'Bing envy' en 'Bingle' waren niet van de lucht. Hans Bos van Microsoft Nederland spreekt op Twitter met een knipoog van "kopiëren".

De bedoeling van Google was om de foto's 24 uur op de homepage te houden, maar dat werd uiteindelijk maar een uur of 14. Marissa Mayer van Google spreekt van een 'bug', waardoor een link met uitleg over het experiment ontbrak. Veel gebruikers wisten daardoor niet dat de redesign van Google's homepage een 24 uurs-actie was.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google trekt homepagefoto's vervroegd terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.