Google: ‘Veel Android-tablets schieten tekort’

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 29 juli 2013 13:10

Apps & Software

Fabrikanten van Android-tablets maken zich er te makkelijk van af wat betreft de hardware. Dat claimt althans Google-topman Hugo Barra. “Waarom is er nog geen fabrikant opgestaan met een HTC One-achtige Android-tablet?”

Google introduceerde vorige week zijn nieuwe Nexus 7, een Android 4.3-tablet die vanaf 230 dollar verkrijgbaar is in de Verenigde Staten. Volgens Barra richten teveel fabrikanten zich op het ontwikkelen van soortgelijke goedkope tablets, terwijl er in zijn ogen juist behoefte is aan meer ‘verfijning’.

“Ik ben van mening dat het Android-ecosysteem zijn beste beentje nog altijd moet voorzetten wat tablets betreft”, zegt Barra in gesprek met The Verge. Volgens de Google-man kunnen fabrikanten betere producten afleveren dan ze nu doen. “Kijk bijvoorbeeld naar de manier waarop HTC het aanpakt (met de One, red.). Waarom doet niemand dat met een tablet? Of met tien tablets?”

HTC One-tablet

Barra laat weten dat Google de Nexus 7 in het leven heeft geroepen om fabrikanten te laten zien hoe goed een Android-tablet kan zijn. Het zou volgens hem dan ook mogelijk moeten zijn om voor een acceptabele prijs een HTC One-achtige tablet in de winkels te leggen. “Wij komen al aardig in de buurt, en dit is pas een tablet van zo’n 200 dollar. Als je er een prijs van 300 of 400 dollar op plakt, zal je op het punt van afwerking en materiaal grote stappen kunnen zetten.”

Google introduceerde de nieuwe Nexus 7-tablet vorige week in de Verenigde Staten. De tablet draait op het nieuwe Android 4.3 en is een stuk dunner en lichter dan zijn voorganger.

0 Reactie(s) op: Google: ‘Veel Android-tablets schieten tekort’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.