Google verwijdert Android-apps wegens malware

Door: Elmar Rekers | 16 april 2012 10:18

Apps & Software

Google heeft wederom enkele apps uit Google Play verwijderd omdat deze malware zouden bevatten. Volgens een onderzoeker van McAfee gaat het om minimaal vijftien applicaties.

De apps leken volgens McAfee op onschuldige mediaplayers, die trailers van Android-games en anime-series toonden. Ongemerkt verzamelde deze software echter persoonlijke gegevens als telefoonnummers en serienummers van het Android-apparaat.

De data zou vervolgens zijn doorgestuurd naar een server van de softwareontwikkelaar. Uit statistieken van Google Play blijkt dat de apps minimaal zeventigduizend keer gedownload zijn. De namen van de betreffende apps en ontwikkelaars worden door de onderzoeker niet bekend gemaakt.

Malware

Google heeft de apps uit de Play-winkel verwijderd nadat er verschillende meldingen over de malware waren binnengekomen. Begin dit jaar kondigde de zoekgigant nog aan dat de applicatiewinkel beter beschermd zou worden tegen schadelijke software, maar Google moet sindsdien al voor de tweede keer apps verwijderen die over malware beschikken.

0 Reactie(s) op: Google verwijdert Android-apps wegens malware

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.