Google voegt fietsroutes toe aan Google Maps

Door: Elmar Rekers | 11 juli 2012 15:07

Apps & Software

Google Maps biedt sinds woensdag een ondersteuning voor fietsroutes. Inmiddels worden er volgens de zoekgigant al honderden kilometers aan fietsroutes getoond, wat in de toekomst zal worden aangevuld door gebruikers van de dienst.

Eerder was het via Google Maps al mogelijk om reizen uit te stippelen met de auto, het openbaar vervoer of te voet, maar ook fietsers vinden nu hun weg dus met de kaarten van Google. De dienst, die momenteel nog in bèta verkeert, wordt in samenwerking met gemeentes en de kaartendienst Andes ontwikkeld.

Fietspaden

Wanneer men een fietsreis plant, zal Google Maps zoveel mogelijk gebruik maken van toegewijde fietspaden en worden drukke wegen vermeden. Naast de optimale route toont de plattegrond ook alle andere begaanbare fietspaden in de omgeving. Verder kan er gekozen worden voor het tonen van de snelste route of een recreatieve variant.

Google roept fietsers op om zelf aanvullende routeinformatie aan de dienst toe te voegen. Dit middels de Map Maker-tool. Hiermee kunnen gebruikers onder meer zelf routes toevoegen op basis van hun kennis van de omgeving. Naast de Benelux zijn de fietsroutes woensdag ook beschikbaar gekomen in veel andere landen.

0 Reactie(s) op: Google voegt fietsroutes toe aan Google Maps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.