Google voegt onderwaterbeelden toe aan Street View

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 26 september 2012 13:07

Apps & Software

Google heeft onderwaterfoto's van verschillende zeeën en oceanen toegevoegd aan Google Maps. Gebruikers kunnen sinds woensdag onder meer een kijkje nemen bij het Groot Barrièrerif (Great Barrier Reef).

Nu Google wereldwijd zo'n beetje alle straten in beeld heeft gebracht, lijkt het bedrijf zijn werkgebied te willen uitbreiden. In navolging van historische ruïnes en Antarctica, zijn er nu in samenwerking met de Catlin SeaView Survey foto's geschoten onder water.

Panoramafoto's

Voor de beelden is een speciale camera gebruikt die iedere vier seconden een foto maakte. Het betreffen hier 24 megapixel panoramafoto's van 360 graden. Hoewel de bewegingsvrijheid voor de gebruiker een stuk beperkter is dan bij Street View, meent Google dat het een 'uniek inkijkje' geeft in het zeeleven.

Gebruikers kunnen momenteel in Google Maps koraalriffen en zeeleven bekijken in de omgeving van onder meer Hawaï (Hanauma Bay), de Filippijnen (Apo Eiland) en Australië (Groot Barrièrerif). Google laat weten dat het in de toekomst meer locaties zal toevoegen, waaronder de omgeving van Bermuda.

0 Reactie(s) op: Google voegt onderwaterbeelden toe aan Street View

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.