Google Wave toegankelijk voor iedereen

Door: chris-broesder | 20 mei 2010 13:08

Nieuws

Google maakt de samenwerking- en communicatietool beschikbaar voor iedereen die het wil uitproberen.

Het was een tijd stil rondom Google Wave en velen begonnen zich af te vragen of het product van Google wel verder zou evolueren na een vroege versie die veel positieve aandacht kreeg. Het gerucht ging dat het product als het ware in stukken gesneden zou worden, om vervolgens de stukjes losse technologie te implanteren in andere producten.

Zakmes

Wave is als een soort Zwitsers zakmes dat e-mail, instant messaging, het delen van documenten, blogs, wiki’s en multimedia management combineert. De aandacht ervoor was groot, maar zakte langzamerhand weg, ook doordat het product maar beperkt toegankelijk was.

Nog in Labs

Er werd ook gespeculeerd op het feit dat het programma wellicht het gebruik van bijvoorbeeld producten als Gmail en Docs zou kannibaliseren. Het product lijkt er echter toch te gaan komen in volle glorie. Wave is overigens nog niet helemaal af, aangezien er nog altijd een ‘Labs’ label aan hangt. Daarmee is het nog altijd mogelijk dat Google het product radicaal modificeert of geheel vaarwel wuift. Maar het is nu toegankelijk zonder uitnodiging.

Google hoopt dat gebruikers van het eerste uur Wave opnieuw willen proberen. Het product zou nu stabieler moeten zijn, completer wat functies betreft en de APIs zouden meer solide zijn. Naast het gebruik door consumenten, kunnen bedrijven die Google Apps gebruiken Wave aanzetten voor gebruikers in hun domeinen.

Bron: Techworld.nl

0 Reactie(s) op: Google Wave toegankelijk voor iedereen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.