'Google wil zelf chips ontwerpen'

Door: De Telegraaf | 06 november 2015 14:11

Nieuws

Google is in gesprek met chipfabrikanten over de productie van eigen chipsets voor Android-apparatuur. Daarmee volgt het concurrent Apple dat al geruime tijd met veel succes gebruik maakt van eigen AX-processoren.

Google hoopt dat een eigen chipset meer uniformiteit brengt in de grote verscheidenheid aan Android toestellen. Daarnaast verwacht het dat Android apparaten op die manier beter kunnen concurreren met Apple in het dure segment, meldt The Information.

Volgens de website is Google sinds vorig jaar herfst in gesprek met chipfabrikanten en richtten de gesprekken zich in eerste instantie op het ontwerpen van chips voor zakelijke apparatuur. Gedurende de gesprekken kreeg Google echter steeds meer interesse in het ontwerpen van eigen chips voor andere producten, waaronder mobiele telefoons.

Nauwkeurige integratie

Apple laat met de iPhone zien dat een nauwe integratie tussen software en hardware tot betere prestaties kan leiden. Google verwacht met een eigen mobiele processor onder andere de cameraverwerking te kunnen verbeteren en sensoren zuiniger te maken in gebruik.