Google ziet winst met 20 procent dalen

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 19 oktober 2012 11:33

Apps & Software

Ondanks de nog altijd groeiende inkomsten op de mobiele markt, zag Google de winst in het derde kwartaal met 20 procent dalen naar 2,18 miljard dollar. Dat blijkt uit de bedrijfsresultaten over het derde kwartaal, die vroegtijdig zijn uitgelekt.

Google-topman Larry Page kwam donderdag, direct na het uitlekken van de cijfers, met een verklaring voor de dalende winst. Zo heeft het bedrijf volgens de CEO te kampen met een dalende advertentieomzet, presteert het opgekochte Motorola ondermaats en groeien de algemene kosten sterk.

De mobiele tak van Motorola, die in mei van dit jaar werd overgenomen, wist in het derde kwartaal niet voldoende toestellen te verkopen. Hierdoor leed de fabrikant een verlies van 527 miljoen dollar. Google liet onlangs dan ook al weten aan de vooravond te staan van een grote reorganisatie bij Motorola Mobility, welke duizenden medewerkers hun baan zal kosten.

Mobiele markt

De omzet groeide desalniettemin met 45 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en kwam uit op 14,1 miljard dollar. Het bedrijf wist vooral een grote slag te slaan op de mobiele markt. Zo steeg de omzet naar 8 miljard dollar, waar dit een jaar eerder nog 2,5 miljard dollar was. Dit dankzij inkomsten uit de Play Store en advertenties. Larry Page claimt dat er momenteel een half miljard Android-apparaten in omloop zijn.

De kwartaalcijfers verschenen te vroeg omdat de drukker van het document deze naar op eigen initiatief had uitgezonden. Dit resulteerde in een daling van 10 procent voor het aandeel Google, waarna de handel tijdelijk werd stilgelegd.

0 Reactie(s) op: Google ziet winst met 20 procent dalen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.