Gratis Android-navigatie in Nederland

Door: loek-essers | 09 juni 2010 15:52

Apps & Software

Google introduceert spraakgestuurde turn-by-turn navigatie in Nederland. De gratis dienst is vanaf vandaag te downloaden.

De navigatiedienst is sinds oktober 2009 beschikbaar in de Verenigde Staten voor telefoons die gebruik maken van het Android-besturingssysteem. De woensdag gelanceerde Nederlandse betaversie van de software is geschikt voor toestellen met Android-versie 1.6 en hoger.

Google benadrukt dat Google Maps Navigation vanaf de grond af is opgebouwd speciaal voor smartphones met internetverbinding. Dit in tegenstelling tot conventionele navigatiesystemen, aldus de internetreus. Zijn systeem vertrouwt dan ook grotendeels op de cloud om route-informatie te betrekken. De bedoeling is om de navigatie-data daardoor zo actueel mogelijk te houden. Updaten van kaarten is dus niet nodig.

Spraakgestuurd

Verder zegt Google dat de route-invoer makkelijker is, dat kan in dit geval handmatig of via spraak. Verder kunnen gebruikers in plaats van een exact adres ook een plaatsnaam of de naam van de eindbestemming invoeren. In de demonstratievideo bij de aankondiging in de VS liet een ingenieur van het bedrijf een route uitstippelen naar "de Egyptische tentoonstelling hier in San Francisco".

Google Maps Navigation combineert in één interface een hausse aan bestaande Google-diensten en -technologieën. Het omvat bijvoorbeeld bestaande Maps-functionaliteit als satellietfoto's en Street View, maar ook live verkeersdata, die elke paar minuten wordt geactualiseerd.

Gratis concurentie

Google is niet het enige bedrijf dat gratis gps-navigatie biedt. Ook Nokia en Microsoft hebben een eigen, gratis navigatiedienst. De nieuwe diensten zijn een directe bedreiging voor systemen als Garmin en TomTom. Die laatste bracht wel navigatiesoftware uit voor de iPhone die tussen de 60 en 100 euro kost, afhankelijk van de kaarten.

[youtube]tGXK4jKN_jY&hl[/youtube]

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Gratis Android-navigatie in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.