Popcorn Time: Gratis films streamen

Door: | 12 maart 2014 11:03

Apps & Software

De streaming-applicatie Popcorn Time kan een einde maken aan het luxeprobleem van de televisiekijker. Wie nog zit te twijfelen om een abonnement te nemen op Netflix, kan ook kiezen voor deze gratis app. Popcorn Time biedt een database aan films die kosteloos gestreamed kan worden.

Wat is Popcorn Time?

Popcorn Time is een gratis video-on-demand-streamingdienst die gebruikmaakt van torrents. Hiermee kun je films downloaden en bekijken. De applicatie is te gebruiken op OS X, Linux en Windows en maakt een einde aan de wachttijden die komen kijken bij het handmatig downloaden van torrents.

De beschikbare films uit de database zijn afkomstig van de uitgebreide torrentdienst YTS (voorheen YIFY) en worden tijdens het kijken gedownload. De verschillende torrentdeeltjes worden beetje bij beetje binnengehaald en in een verborgen map op de computer opgeslagen. De ontwikkelaars van Popcorn Time beloven dat alle deeltjes worden verwijderd als de computer opnieuw wordt opgestart. Hoewel de dienst gratis is, blijft het uploaden van films illegaal. Het uploaden gebeurt ook bij Popcorn Time automatisch als een download wordt gestart.

Popcorn Time is een open-source-dienst waarin door verschillende programmeurs wordt gewerkt aan het ondertitelen van de video's en het versnellen van streams. Op dit moment zijn er vele nieuwe films voorzien van een Nederlandse ondertiteling. De streamingdienst biedt in tegenstelling tot Netflix geen series, maar beschikt wel over een ruime database aan films - waaronder de nieuwste. Zo zijn onder andere Reasonable Doubt (2014), Gravity en Thor: The Dark World beschikbaar. Net als bij alle bittorrentdiensten is het downloaden of streamen van content op eigen risico.

Hoe werkt Popcorn Time?

1. Popcorn Time zit nog in een bèta-fase en kan worden gebruikt als de laatste versie wordt gedownload. Je installeert deze op de computer en kan daarna de applicatie openen. Hierna verschijnt er een menu op het scherm. Aan de linkerkant zit een zoekbalk waarmee je kunt zoeken op de naam van de film, met daaronder de mogelijkheid om op genre te zoeken. Als je een genre aanklikt verschijnen aan de rechterkant de bijbehorende posters. Hier kun je klikken op de film die je wilt zien.

Het hoofdmenu van Popcorn Time met een deel van de genres.

2. Als je een poster aanklikt krijg je aan de rechterkant verschillende informatie over de film te zien. Zo lees je direct af hoeveel sterren de film scoort, welke vertalingen aanwezig zijn en hoe lang de film duurt. Links staat de poster afgebeeld met daaronder een schuifknop, waarmee je de kwaliteit van de video kunt bepalen: 720p of 1080p.

De juiste ondertiteling gevonden? Start de film!

3. Als je de juiste film gekozen hebt kun je met de grote blauwe knop waar KIJK NU instaat de film starten. De film wordt geleidelijk aan gedownload, terwijl je aan het kijken bent. Voor een prettige kijkervaring ben je echter wel sterk afhankelijk van een goede internetverbinding. Daarbij blijf je werken met torrentbestanden, dus ook het aantal mensen dat de film kijkt draagt bij aan de ervaring.