Groot lek ontdekt in Galaxy S III en Note II

Door: Elmar Rekers | 17 december 2012 16:00

Apps & Software

Kwaadwillenden kunnen kinderlijk simpel toegang krijgen tot persoonlijke gegevens op verschillende Samsung-smartphones. Dat claimen althans verschillende ontwikkelaars van het bekende XDA-forum.

De softwareontwikkelaars zeggen dat Galaxy-toestellen als de S II, S III en Note II te kampen hebben met het lek, waardoor ze vatbaar zouden zijn voor malware. Gebruikers van deze toestellen blijken toegang te hebben tot een map die eigenlijk alleen inzichtelijk hoort te zijn voor ontwikkelaars.

Malware

Via de map (/dev/exynos-mem) kan in theorie het gehele telefoongeheugen worden gekopieerd of zelfs worden gewist, zo claimt ontwikkelaar Alephzain op het forum. Door malware op een toestel te installeren, bijvoorbeeld via een app, zou het voor kwaadwillenden 'kinderlijk simpel' zijn om data van de Samsung-telefoons te plukken.

Of er al apps in omloop zijn die actief misbruik maken van het beveiligingsprobleem is niet bekend. Samsung zelf heeft in ieder geval nog geen reactie gegeven. Wel plaatste ontwikkelaar SuperCurio maandag een stappenplan online waarmee gebruikers het gat handmatig kunnen dichten.

1 Reactie(s) op: Groot lek ontdekt in Galaxy S III en Note II

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 8 maart 2014 23:06 Anoniem
    Kan dat stappenplan in het nederlands vertaald worden? Niet iedereen kan hele lappen engels lezen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.