Optimaliseer je planning met Agenda van Outlook.com

Door: andre-kies | 06 juni 2014 10:00

How To

We zijn alsmaar in de weer met afspraken. Zijn we niet aan het vergaderen, dan zijn het wel deadlines of verjaardagen die eraan zitten te komen. Om niets te vergeten is het bijhouden van een agenda cruciaal en met de agenda op Outlook.com houd je al je zaakjes tot in detail bij.

Microsoft-account aanmaken

Open je webbrowser en surf naar Outlook.com. Als je in het bezit bent van een Microsoft-account, log dan in met je gegevens. Heb je er geen, kijk dan onder het donkerblauwe blokje naar de tekst Registreer je nu.. Klik hierop en vul je gegevens in op de nieuwe pagina. Druk vervolgens op Account maken en je hebt een Microsoft-account. Ga nu weer naar Outlook.com en log in. Je komt terecht bij je inbox in het e-mailgedeelte van je account. Links bovenin zie je naast Outlook.com een pijltje naar beneden. Open deze en klik op Agenda. Je wordt nu naar je agenda begeleid.

Zorg dat je een Microsoft-account hebt om aan de slag te kunnen met Outlook.com

Agenda aanpassen

In Agenda begin je met een standaard agenda, genaamd: Agenda van (jouw naam). Deze kun je een naam geven en personaliseren door rechtsboven in je scherm op het tandwielicoontje te drukken en naar opties te gaan. Je drukt op de naam van je agenda onder Instellingen van agenda's wijzigen. Je kunt nu de naam van je agenda aanpassen onder Naam van agenda, een charm selecteren die voor je afspraken komt te staan en een beschrijving van je agenda geven. Ook de kleur is aan te passen, als je een nieuwe afspraak maakt verschijnt deze in jouw agendakleur in je agenda.

Bepaal zelf de kleurweergave van agenda's op de kalender.

Agenda aanmaken en delen

Je kunt ook meerdere agenda's opstellen. Druk op Agenda linksboven op je scherm en druk op het pijltje naar beneden naast Nieuw dat je bovenin de taakbalk ziet staan. Klik op Agenda en je kunt hetzelfde met je agenda doen, als wanneer je deze zou aanpassen. Je vindt op deze pagina ook de mogelijkheid je agenda te delen door op Delen instellen te klikken.

Bij Delen met personen die jij kiest kun je contactpersonen van je Outlook-account opgeven om je agenda mee te delen. Je kan hierbij kiezen of die andere personen aanvullingen op de agenda-inhoud kunnen doen of alleen maar inzage hebben. Bij link maken ontvang je een link die je naar anderen kunt sturen. Je kunt hierbij kiezen of de persoon die je link ontvangt ziet wanneer je afspraken hebt of dat die alle details van de afspraken kan inzien.

Bepaald de bevoegdheid van degene waarmee je jouw agenda deelt.

Verjaardagen, taken en afspraken

Je kunt niet alleen twee werkbedrijven gescheiden houden in agenda's, je kunt ook werk en privé los van elkaar laten. Als je teruggaat naar de startpagina met daarop jouw agenda, kun je naast Nieuw met het pijltje naar beneden er ook voor kiezen om een nieuwe Afspraak, Taak of Verjaardag in te plannen. Kies welke optie je wilt gebruiken. Het verschil bij taak en afspraak is dat je bij taak kunt aangeven of je ermee bezig bent en je bij afspraak een tijdsduur kunt invullen in uren. Welke optie je ook kiest, je kunt aangeven onder Agenda voor welke agenda de planning bedoeld is, aanvullende informatie in het tekstveld plaatsen en het agendapunt opslaan door op Opslaan te klikken.

Bepaal de duur van een afspraak en hoe laat deze begint.

Agenda's combineren

Klik opnieuw op het tandwielicoontje rechtsboven in je scherm. Je krijgt een overzicht van al je kalenders te zien en met welke kleur ze worden aangeduid. In die kleuren zie je een klein vinkje staan of juist niet. Een vinkje betekent dat je afspraken zichtbaar zijn in je agenda. Elke agenda die je aanvinkt zal zichtbaar zijn, waarbij de kleur aangeeft om welke kalender het gaat. Staan ze uit, dan worden ze niet weergegeven. Je bepaalt dus zelf welke agenda's wel of niet op je kalender zichtbaar zijn.

Kies welke agenda's worden weergegeven op de kalender.

Abonneren op een ander

Zelf kun je links delen van je agenda, maar ook een ander kan je een link sturen van zijn kalender. Die kun je bij jezelf invoegen door naar Importeren te gaan. Dit vind je in de taakbalk bovenin. Links staat de optie Abonneren. Klik hierop en vul de link van de agenda in en druk op Abonneren onderin. Je kunt bij Importeren een bestaande Agenda importeren om te gebruiken op Outlook.com. Je kunt die in een bestaande kalender plaatsen of in een nieuwe.

Krijg inzage in agenda's van anderen.

2 Reactie(s) op: Optimaliseer je planning met Agenda van Outlook.com

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 juni 2014 12:34 Anoniem
  Nu nog uitvinden welke app onder iOS de kleuren van de afspraken naar de iPad kan brengen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 juni 2014 12:34 Anoniem
  Nu nog uitvinden welke app onder iOS de kleuren van de afspraken naar de iPad kan brengen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.