Helpdesk: Gmail-box opschonen

Door: Theske Slijkerman | 19 oktober 2011 15:41

Apps & Software

Vraag van een lezer: Ik wil graag mijn mailbox van Gmail opschonen, waarbij er duizenden e-mails weg mogen. Hoe kan ik heel veel items in één keer verwijderen?

Ons antwoord: In Gmail kunt u items verwijderen door een vinkje voor een e-mail te plaatsen en in de bovenbalk te kiezen voor Verwijderen. Wilt u duizenden mails verwijderen, dan kan dit ook handiger. Door het vakje boven aan de pagina aan te vinken, selecteert u alle mails op die pagina zodat u ze allemaal tegelijk kunt verwijderen. U kunt zelf instellen hoeveel e-mails er op één pagina verschijnen, klik hiervoor op het Opties-icoon / Instellingen voor Gmail, geef hier onder Algemeen bij Maximum paginaformaat aan hoeveel conversaties er op een pagina worden getoond (van 10 tot maximaal 100).

U kunt in Gmail makkelijk veel conversaties selecteren.

Is honderd items tegelijk niet genoeg? Dan kunt u met zoektermen werken. Zoek bijvoorbeeld op before:2010/01/01, om alle conversaties ouder dan 1 januari 2010 te verzamelen. Selecteer nu met het vinkje in de bovenbalk alle getoonde conversaties, er verschijnt een extra regel met de link Selecteer alle conversaties die bij deze zoekopdracht passen. Klik hierop en verwijder vervolgens alle items. Er zijn meer zoektermen mogelijk: zo zoekt u alle mails met bijlagen op door gebruik te maken van has:attachment. Wilt u de items alleen uit uw Postvak IN halen maar niet echt verwijderen, dan selecteert u de items en klikt u op Archiveren.

2 Reactie(s) op: Helpdesk: Gmail-box opschonen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 januari 2014 14:24 Anoniem
  Dankje :D ik had mijn oude mailbox geimporteerd en zowaar duizenden ongelezen mails. Nu is dat eindelijk voorbij
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 maart 2016 17:26 Anoniem
  Selecteer alle conversaties die bij deze zoekopdracht passen, deze optie is niet zichtbaar in mijn mailbox. Wie weet raad? Groet, Jorinde
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.