HP lanceert dunne en lichte convertible

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 07 oktober 2015 14:15

Nieuws

HP heeft vandaag twee nieuwe convertibles onthuld. De HP Spectre x2 is een tablet die met een toetsenborddock verandert in een notebook. De Spectre x360 is juist een notebook die je kunt omklappen tot een tablet. Beide convertibles draaien uiteraard op Windows 10.

De meest opvallende convertible die HP vandaag onthult, is de HP Spectre x2. In de basis is de x2 een 12inch-tablet met een gewicht van 840 gram en een dikte van 8 mm. Met behulp van een meegeleverd toetsenbord kun je hem veranderen in een notebook. De Spectre x2 bevat een stalen scharnier die je traploos kunt verstellen. Gebruik je de x2 als tablet, dan klapt de scharnier geheel in de achterkant.

De combinatie weegt 1,22 kg en is 13,2 mm dik waarmee het HP's lichtste en dunste convertible ooit is. De x2 is gemaakt van aluminium. Het toetsenbord heeft toetsen die je 1,5 mm kunt indrukken en wordt bijgestaan door een touchpad met een afmeting van 120 x 55 mm. Bijzonder is verder dat er zowel luidsprekers in de tablet als in de het toetsenbord zitten zodat je altijd het beste geluid hebt. De x2 bevat usb-C-poorten, maar een adapter naar het normale usb type A wordt meegeleverd.

Geen ventilator

De Spectre x2 bevat een Intel Core M-processor, een energiezuinige processor die geen actieve koeling nodig heeft. De processor wordt bijgestaan door een SSD van maximaal 256 GB voor vlotte prestaties. De combinatie van energiezuinige hardware met een 42Wh-accu zorgt voor een werkduur van 10 uur.

Klaar voor Windows 10

Het 12inch-scherm van de Spectre x2 heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. HP heeft de aanraaklaag gelamineerd zodat spiegelingen worden beperkt. Behalve met je vingers kun je het scherm ook bedienen met de bijgeleverde Wacom-stylus. Naast het aanraakscherm bevat de x2 een Intel RealSense R200 3D-camera zodat je alle mogelijkheden van Windows 10 kunt gebruiken

Limited Edition Spectre x360

De tweede convertible die HP liet zien was de limited edition van de HP Spectre x360, een nieuwe uitvoering van de al bestaande Spectre x360. De grootste verandering is dat er nu gebruik wordt gemaakt van de zesde generatie Intel Core-processors (Skylake) waarbij er de keuze is uit een i5 of een i7. Daarnaast is ook de kleur van de behuizing veranderd. De limited edition is uitgevoerd in 'ash silver' met koperen accenten. De convertible heef een 13,3inch-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels (QHD) gekoppeld aan een accuduur tot 12 uur.

De HP Spectre x2 is verkrijgbaar in november vanaf 999 euro terwijl de Spectre x360 in oktober beschikbaar is vanaf 1199 euro.

1 Reactie(s) op: HP lanceert dunne en lichte convertible

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 10 december 2015 20:00 Anoniem
    behh
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.