Huawei presenteert smartphone, tablets en smartwatch

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 23 februari 2014 18:01

Nieuws

Voorafgaand aan Mobile World Congres toonde de Chinese hardwarefabrikant Huawei een nieuwe smartphone, twee tablets en een smartwatch: de Ascend G6, de MediaPad M1 en X1 en de TalkBand B1.

De Ascend G6 is een budgetsmartphone met Android die veel lijkt op de extreem dunne Ascend P6 die afgelopen zomer werd uitgebracht. De Ascend G6 is een slagje kleiner met z'n 4,5 inch (11,43 cm) scherm met een resolutie van 960 bij 540. Opvallend is verder dat de smartphone over een 5 megapixel camera aan de voorkant beschikt, naast een gewone 8 megapixelcamera aan de achterkant. De smartphone komt in een 3G- en een 4G-variant en is waarschijnlijk vanaf het tweede kwartaal van 2014 te koop voor zo'n 250 euro.

MediaPad M1

De Androidtablets die Huawei liet zien zijn de MediaPad M1 en de MediaPad X1, eerstgenoemde is een tablet met een schermdoorsnee van 8 inch (20,3 cm). Deze tablet doet denken aan de HTC One Max phablet, niet alleen vanwege het uiterlijk. Maar ook omdat de MediaPad over belfunctionaliteit beschikt. De MediaPad M1 heeft een resolutie van 1280 bij 920, een 1,6 GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen. De MediaPad M1 wordt dit voorjaar uitgebracht met een prijskaartje van 299 euro. Over de beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend.

De MediaPad X1 heeft een 7 inch (17,8 cm) scherm en is qua specificaties iets meer high-end met 2 GB aan werkgeheugen en een 13 megapixel camera. Deze tablet gaat zo'n honderd euro duurder kosten dan de MediaPad M1.

TalkBand

De TalkBand-smartwatch is vooral bedoeld voor actieve mensen door een ingebouwde calorieteller en afstandsmeter. Opvallend is dat er een klein oorstukje in bevestigd zit die fungeert als een draadloze headset voor je smartphone. De TalkBand heeft een klein 1,4 inch (3,6 cm) flexibel scherm en moet zo'n zes dagen mee gaan op z'n 90 mAH-batterij.

0 Reactie(s) op: Huawei presenteert smartphone, tablets en smartwatch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.