Ice Cream Sandwich op 16 procent Android-apparaten

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 02 augustus 2012 11:35

Apps & Software

Van alle Android-apparaten die afgelopen maand de Play Store benaderen, draaide 15,9 procent op versienummer 4.0 (Ice Cream Sandwich). Dat blijkt uit cijfers die Google donderdag openbaar heeft gemaakt.

Met een percentage van bijna zestien procent is het aandeel Ice Cream Sandwich-apparaten flink gestegen ten opzichte van de 10.9 procent die een maand eerder werd gemeten. Vermoedelijk is dit vooral te danken aan de succesvolle lancering van de Galaxy S III. In april stond ICS op slechts 2,9 procent van de toestellen.

Ondanks de flinke stijging, is Gingerbread nog altijd het grootste Android-besturingssysteem. Android 2.3 draait volgens Google immers nog op ruim zestig procent van de mobiele apparaten. Op de derde plaats staat Froyo met 15,5 procent, en het nieuwe Jelly Bean (Android 4.1) debuteert met een aandeel van 0,8 procent. Dit nieuwe OS is enkel nog beschikbaar voor de Galaxy Nexus, de Nexus 7 en Motorola's Xoom-tablet.

Fragmentatie

Hoewel Google onlangs het nieuwe Jelly Bean lanceerde, zijn veel fabrikanten nog druk bezig om Ice Cream Sandwich naar hun smartphones en tablets te brengen. Doordat partijen als Samsung en HTC het Android-systeem van een eigen 'schil' willen voorzien, duurt het doorgaans lang voordat gebruikers een nieuwe versie van Android krijgen voorgeschoteld. Zo wachten gebruikers van de Galaxy Tab 10.1 bijvoorbeeld nog altijd op de door Samsung beloofde update.

0 Reactie(s) op: Ice Cream Sandwich op 16 procent Android-apparaten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.