Ice Cream Sandwich op 2,9 procent Android-toestellen

Door: Elmar Rekers | 03 april 2012 14:16

Apps & Software

Sinds de lancering van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) eind 2011, weet het besturingssysteem eindelijk aan populariteit te winnen. Dit is onder meer het effect van updates die fabrikanten naar smartphones en tablets brengen.

Uit vrijgegeven data van Google blijkt dat 2,9 procent van alle Android-toestellen momenteel op Ice Cream Sandwich draait. Hoewel het aandeel nog niet erg groot is, blijkt het wel een forse toename te zijn in vergelijking met de 0,6 procent die in januari werd gemeten.

Met een aandeel van 2,9 procent is Ice Cream Sandwich bijna net zo groot als Honeycomb (Android 3.X). Dit besturingssysteem voor tablets is terug te vinden op 3,3 procent van de Android-apparaten. Verwacht wordt dat Android 4.0 hier spoedig overheen gaat. Niet alleen hebben veel fabrikanten een update naar het OS klaarstaan, ook draait het systeem op zowel smartphones als tablets.

Android 2.3

Android 2.3 (Gingerbread) is nog altijd het meest gebruikte besturingssysteem van Google. Dit is terug te vinden op maar liefst 63,7 procent van de smartphones. Google heeft de data vergaard door te kijken welke apparaten de afgelopen twee weken hebben ingelogd op de applicatiewinkel Google Play.

Nieuwere Android-smartphones, zoals de HTC One X en de Galaxy Nexus, worden standaard geleverd met Android 4.0. Daarnaast zijn fabrikanten als Samsung en HTC ook begonnen met het updaten van bestaande Android 2.3-telefoons naar Ice Cream Sandwich. Deze uitrol vindt echter gefaseerd plaats waardoor de beschikbaarheid per land kan verschillen.

0 Reactie(s) op: Ice Cream Sandwich op 2,9 procent Android-toestellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.