In 3 stappen: Mailwisselingen negeren in Gmail

Door: Theske Slijkerman | 06 augustus 2013 12:50

Apps & Software

Wanneer je met een groep mensen communiceert via e-mail, is de knop Allen beantwoorden handig. Echter, hij kan ook zorgen voor een keten van (zinloze) antwoorden in je Postvak IN. Gelukkig is er een simpele oplossing!

01 Allen beantwoorden

Als alle mensen in een uitgebreide mailwisseling telkens kiezen voor Allen beantwoorden, kan er irritatie optreden. Zeker als de berichten niet echt aan jou gericht zijn. Het bericht uit Gmail verwijderen helpt niet, het komt gewoon terug bij het volgende bericht in de keten.

Is er dan niets tegen te doen? Zeker wel! Voor Gmail-gebruikers is er een snelle oplossing waarmee je de e-mail niet als spam hoeft te markeren, en de e-mailers ook niet op de hoogte hoeft te stellen van je irritatie. Je kan de specifieke mailwisseling uitschakelen en ze uit je Postvak IN weren.

02 Bericht negeren

Wanneer je de webinterface van Gmail gebruikt, open je de mailwisseling waarvan je niet langer op de hoogte wilt blijven. Klik vervolgens in de bovenbalk op Meer en selecteer Negeren uit het keuzemenu. De e-mail zal verdwijnen uit je Postvak IN, en antwoorden binnen de mailwisseling zal je niet meer direct onder ogen krijgen. Het bericht zal alleen weer in je Postvak IN komen te staan wanneer iemand in de thread je direct e-mailt.

Overigens is de genegeerde mailwisseling niet echt verdwenen. Als je later toch even wilt kijken of de mailwisseling nog interessant werd, kan je deze alsnog lezen door het bericht te zoeken binnen Alle berichten. Met de knop Verplaatsen naar Postvak IN in, word je weer op de hoogte gehouden van de e-mails.

Negeer de e-mail waarvan je niet meer op de hoogte gehouden wilt worden.

03 Mobiele apparaten

Maak je op je Android- of iOS-apparaat gebruik van de Gmail-applicatie, dan kan je de e-mails ook via je mobiele apparaat verbergen. In de Gmail-app op Android open je de e-mail die je wilt verbergen druk je op de menuknop (dit kan een fysieke knop op het toestel zijn of een icoon met drie op elkaar gestapelde puntjes). Daar vind je de optie Negeren.

Op de iPhone bekijk je de e-mail, druk je in de werkbalk op het driehoekje en kies je gek genoeg voor de optie genaamd Dempen.

Ook op een mobiel apparaat kan je conversaties negeren.

1 Reactie(s) op: In 3 stappen: Mailwisselingen negeren in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 12 juli 2015 06:30 Anoniem
    Exclusively at Target 42 Bluray Combo Pack with exclusive gdekekegbkeddgaa
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.