In 8 stappen bloggen op je iPad met Blogsy

© PXimport

In 8 stappen bloggen op je iPad met Blogsy

Geplaatst: 24 april 2016 - 04:13

Aangepast: 14 december 2022 - 12:04

Redactie ID.nl

Denk je dat je weinig nuttigs met je iPad kunt doen? Daar is niets van waar, de iPad is een ware productiviteitsmachine. Zo kun je zonder problemen een dagelijkse blog bijhouden met behulp van niets anders dan je iPad. Hier doen we dat met de app Blogsy.

In dit artikel laten we je zien hoe je je iPad kunt gebruiken om een blog bij te houden. Het maakt niet uit of je alleen maar je vrienden en familie op de hoogte wilt houden van je vakantie-perikelen, een online dagboek voor jezelf wilt bijhouden of juist heel professioneel aan de slag wilt gaan om een miljoenenpubliek te bereiken; in al deze gevallen heb je niet meer nodig dan je iPad en een handige app. Wij laten je precies zien hoe je zo'n app samen kunt laten werken met je blog én hoe je je eerste blogpost publiceert. Lees ook: iPad in de auto - Ideaal maatje voor onderweg.

Blogsy *****

Prijs: € 4,99

Omvang: 29,4 MB

1 Koop een toetsenbord

We beginnen direct met een kanttekening. Want je hebt écht niets anders nodig dan je iPad en een app om te bloggen met je tablet. Dat gezegd hebbende, raden we wel aan om een draadloos toetsenbord of een toetsenbordcase te kopen. Want hoewel typen op het virtuele toetsenbord wel gaat, zul je véél sneller klaar zijn als je een fysiek toetsenbord gebruikt. En dat vergroot weer de kans dat je je iPad daadwerkelijk als een handig blogapparaat gaat beschouwen.

© PXimport

Een fysiek toetsenbord is niet noodzakelijk, maar wel gewenst.

2 Download Blogsy

Vervolgens dien je een fijne app te selecteren om mee te bloggen. Er zijn ontelbaar veel van dit soort apps te vinden in de App Store, maar wij raden Blogsy aan. Blogsy is helaas geen gratis app, je betaalt er maar liefst vijf euro voor. Maar neem van ons aan dat het gebruiksgemak, de compatibiliteit met de meest uiteenlopende blogplatformen, integratie van sociale netwerken en de stabiliteit van de app deze aankoopprijs absoluut valideren. Als je écht wilt gaan bloggen, is Blogsy de app die je zoekt.

3 Koppel je blog(s)

Wanneer je Blogsy hebt gestart, dien je eerst je blogs te koppelen. Je doet dit door rechtsonder te drukken op het pictogram met het tandwiel en te kiezen voor Service instellingen. Daar kun je aangeven waar de app jouw blog kan vinden (bijvoorbeeld bij Blogger.com of misschien host je wel een eigen WordPress-blog). In het laatste geval dien je zelf al een blog te hebben gebouwd in WordPress. Kies je voor Blogger.com, dan kun je zelfs ter plekke vanuit de app een nieuwe blog starten.

 

© PXimport

Voor je een blog kunt uploaden dien je eerst een blogplatform te koppelen.

4 Koppel socialmedia-accounts

Naast je blog kun je ook diverse social media-accounts koppelen, zoals Facebook, YouTube, Instagram, noem maar op. Dit is fantastisch omdat je straks heel eenvoudig content van deze platformen via je blog kunt delen. Het koppelen is heel eenvoudig, je drukt simpelweg op het pictogram van het netwerk dat je wilt koppelen en logt in bij dit netwerk, waarna je Blogsy toestemming geeft om content te gebruiken.

5 Je blog schrijven

Wanneer je een blog hebt toegevoegd, zie je automatisch het scherm waarin je je blog kunt typen. Bovenin zie je een veld waarin je de titel aangeeft en hiernaast kun je eventueel de datum van publicatie aanpassen. Onderin wordt standaard de tekst Gepubliceerd met Blogsy weergegeven, als je dat irritant vindt (je hebt immers flink betaald dus waarom reclame?) kun je dat weghalen in de instellingen of er je eigen standaard voettekst van maken.

 

© PXimport

Als eenmaal alles is gekoppeld kun je beginnen met schrijven.

6 Je blog verrijken

Tekst schrijven is natuurlijk prachtig, maar wanneer je alleen maar artikelen met platte tekst publiceert, raakt je publiek natuurlijk snel verveeld. Bovenin zie je dan ook grijze balk waarin je stijlopties kunt toepassen, zoals tekstuitlijning, tekst onderstrepen, of cursief zetten, maar ook knoppen voor lettertype, tekstkleur, genummerde en ongenummerde lijsten enzovoort. En weet je nog dat je je social media-accounts gekoppeld hebt? Content vanuit die sociale netwerken (zoals afbeeldingen en video's) kun je rechtstreeks naar je blog slepen.

7 Je blog publiceren

Is je blog helemaal naar wens? Dan wordt het tijd om deze te publiceren. Druk linksboven op het pictogram met het tandwiel en het potlood, waarna het venster Publicatie-info zal verschijnen. Bij Selecteer Blog kun je vervolgens de blog kiezen waarop je wilt publiceren (als je er meer dan één hebt) en ook hier kun je eventueel nog de publicatiedatum aanpassen. Wil je de blog wel uploaden maar nog niet publiceren, schakel dan de optie Concept in. Eventueel kun je nog labels toevoegen (handig om gerelateerde blogs weer te geven). Ben je tevreden? Druk dan rechtsboven op Publiceren om je blog te publiceren.

 

© PXimport

Klaar met je blog? Met een paar tikken op het scherm publiceer je hem.

8 Bestaande post bewerken/verwijderen

Stel je hebt een blogpost gepubliceerd en er staat een fout in ... dan is het natuurlijk wel zo fijn als je dat kunt corrigeren. Je kunt dit doen door rechtsboven op het pictogram met het rondje te drukken. Je kunt dan de blog kiezen waarvan je een bericht wilt bewerken, en vervolgens zoek je het bewuste bericht erbij. Wanneer je de aanpassingen hebt gedaan, druk je linksboven weer op het pictogram voor publiceren, en rechtsboven op Publiceren. Overigens, mocht je de blog offline willen halen, verander je de status gewoon van Publiceren in Concept.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten