Je iPad als personal trainer

Door: evi-maquoi | 30 mei 2014 11:22

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

De zomer staat voor de deur. Wil je graag nog wat kilootjes kwijt voordat je je in bikini of zwembroek moet hijsen? Met een iPad in de aanslag, haal je de ideale diëtist in huis. Wij schotelen je flink wat apps en accessoires voor waarmee je die overtollige winterkilo's zo kwijtspeelt.

Diëten? Ik durf mezelf gerust een 'ervaringsdeskundige' noemen. Dik zijn zit in de genen. Mijn vader heeft overgewicht en ook mijn grootmoeder is niet één van de magersten. De laatste vijftien jaar heb ik nagenoeg elk populair dieet geprobeerd: Weight Watchers, Dukan, Sonja Bakker, Scarsdale ... zelfs een echte diëtiste kon geen soelaas bieden.

Correctie, ik val bij elk dieet wel goed af, maar de moeilijkheid zit 'm in het behouden van het gewicht. Ik eet gewoon graag. Eigenlijk eet ik heel gezond. Flinke porties fruit en groenten zijn dagelijkse kost. Mijn zwaktes? Chocolade, cafe latte, chips, pasta enzovoort. Waarom zijn die dingen ook allemaal zo lekker?

Motivatie

Mijn body mass index (bmi) is inmiddels flink gezakt. Een huwelijksaanzoek was voldoende om voor één keer echt gemotiveerd te zijn. Een half jaar later was ik 18 kilogram armer en één ring rijker. De kunst bestaat er nu natuurlijk in om mijn gewicht te behouden. Met een iPad en de nodige apps en accessoires moet dat gewoonweg lukken.

De iPad helpt je graag om van die overtollige kilo's verlost te raken.

Te dik?

Voordat je aan een dieet begint, kun je het beste eerst een doel hebben. Hoeveel wil je afvallen? Gewicht is iets relatiefs. Voor de één klinkt 75 kilogram gigantisch veel, voor de ander is het weinig. Alles hangt uiteraard af van je geslacht, lichaamsbouw, dagelijkse activiteit enzovoort. Een handige maatstaf om je ideale gewicht te berekenen is de Body Mass Index. Je BMI geeft immers de verhouding tussen je lengte en gewicht weer.

Er bestaat een ingewikkelde formule om je BMI te berekenen, maar het kan ook met een gratis app. Met Bodymeter! bijvoorbeeld. Voer je geslacht, lengte, gewicht en leeftijd in en de app berekent je BMI. Vul daarna ook nog even je activiteitsniveau, lichaamsbouw en heupomtrek in om je een indicatie van je percentage lichaamsvet en dagelijkse caloriebehoefte te becijferen.

Bodymeter! geeft weer hoeveel je BMI bedraagt.

Tips en advies

Is je BMI te hoog? En wil je daar iets aan doen? Misschien heb je eerst wat tips nodig. Die krijg je in overvloed via de Engelstalige app Best Diet Tips+ (gratis met in-app-aankopen). De tips zijn gevarieerd en interessant maar de advertenties zijn ontzettend storend. Als je de informatie eenmaal gelezen hebt, zal je de app niet opnieuw openen. Dit is dus een app om snel even door te nemen en vervolgens van je iPad af te gooien.

De tips zijn interessant maar de advertenties zijn behoorlijk storend.

Smakelijke smoothies

Tijd om over te schakelen op een ander eetpatroon. Iedereen die in het verleden al eens een dieet gevolgd heeft, weet wat ie mag en niet mag. Toch blijven apps met daarin gezonde recepten erg handig. Zeker ook als je nog niet zo goed weet wat je wel en niet moet eten. Met de zomer in het verschiet is het zeker de moeite om Healthy Juices - 30 Delicious Recipes (1,79 euro) eens te proberen. Deze app zit boordenvol heerlijke smoothies. Wat denk je van granaatappelsap met blauwe bessen?

Of liever een ananas-lavendelsmoothie? De app besteedt lekker veel aandacht aan fotografie en maakt gebruik van bondige, visuele recepteren. Haal die blender of sapcentrifuge maar uit de kast.

Een gezond sapje als ontbijt geeft je een flinke boost!

2 Reactie(s) op: Je iPad als personal trainer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 mei 2014 14:42 Anoniem
  lekkere foto zeg!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 juni 2014 10:05 Tne7laa
  Een hele goede toevoeging van apps zou de iPhone app "Weeklijst" zijn (zoek naar weeklijst als iPhone app in de AppStore).
  Met deze app ben ik al 5kg afgevallen. Werkt perfect. En omdat het een iPhone app is heb je hem altijd bij de hand i.p.v. De ipad apps.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.