Kies uw eigen soort Postvak IN in Gmail

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 14 december 2011 11:22

Apps & Software

Vroeger was er maar één manier om mail te lezen: de nieuwste mail stond onderaan of bovenaan, waarbij u dan nog wel de mogelijkheid had om te sorteren op onderwerp of afzender. In Gmail kunt u de mail op nog een aantal andere criteria sorteren.

De nieuwe interface van Gmail bevat een werkbalk waarmee u kunt aangeven op welke manier u de mail het liefst gesorteerd wilt zien. Het kan zijn dat u deze werkbalk (die standaard geactiveerd is) niet ziet, bijvoorbeeld omdat u hem al (per ongeluk of bewust) hebt weggeklikt. U kunt deze dan weer activeren door met de muis te bewegen over Postvak IN linksboven en te klikken op het pijltje omlaag dat verschijnt. U kunt dan klikken op de optie De tabbladen opnieuw proberen, waarna de balk met tabbladen weer zal verschijnen. U kunt de balk overigens weer net zo makkelijk laten verdwijnen door te klikken op het kruisje helemaal rechts in de balk.

Wanneer de balk met snelkoppeling naar de weergaven is uitgeschakeld, kunt u deze via het uitklapmenu in Postvak IN weer inschakelen.

U kunt nu heel eenvoudig een weergave kiezen. Door te klikken op Klassiek krijgt u de weergave die u altijd al gewend was, met het meest recente bericht bovenin. De weergave Belangrijkste eerst zorgt ervoor dat onder meer de berichten van de mensen waarmee u het meest mailt het eerst worden getoond. Wat de optie Ongelezen eerst doet spreekt voor zich en ook de functie van de weergave Met ster eerst laat zich raden. Klikt u op Postvak Prioriteit, dan wordt het Postvak IN opgedeeld in verschillende segmenten, waardoor u in één oogopslag kunt zien welke mail belangrijk is (volgens Gmail) welke ongelezen en welke met ster. Overigens kunt u deze weergaven ook selecteren zonder de balk, door te klikken op de pijl naar beneden bij Postvak IN en daar de gewenste weergave te kiezen. De balk is slechts een snelkoppeling.

Met de verschillende weergaven kunt u Gmail precies zo indelen als u zelf prettig vindt.

0 Reactie(s) op: Kies uw eigen soort Postvak IN in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.