Kobo Arc 10HD - Tablet voor lezers

Door: Jeroen Boer | 04 april 2014 10:17

Review

Kobo is vooral bekend van e-readers met een E Ink-scherm, maar heeft inmiddels ook een aantal tablets in het assortiment. Met de Kobo Arc 10HD is een 10 inch-tablet aan het assortiment toegevoegd. Het mag geen verrassing zijn dat Kobo de tablet als de ultieme tablet voor lezers in de markt zet.

Kobo Arc 10HD

Prijs: € 380,-

OS: Android 4.2.2

Scherm: 10,1 inch (2560 x 1600 pixels)

Processor: NVIDIA Tegra 4 (1,8 GHz quadcore)

RAM: 2 GB DDR3L

Geheugen: 16 GB

Camera: 1,3 megapixel

Afmetingen (BxHxD): 25,3 x 17,2 x 1 cm

Gewicht: 627 gram

Communicatie: 802.11a/b/g/n, bluetooth 4.0

Aansluitingen: Micro-usb, micro-HDMI, headset

Batterij: 6550 mAh

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Schermresolutie
 • Krachtig
 • Prijs
 • Minpunten
 • Geen microSD
 • Zwaar

Qua specificaties behoort de Kobo Arc 10HD tot de bovenkant van de markt. Zo heeft het 10,1 inch-scherm een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Wat tegenvalt, is dat de kleurtemperatuur niet goed is. De twee keuzes zijn of te gelig of te blauwig. De chipset is de NVIDIA Tegra 4, een krachtige quadcore-processor die gecombineerd wordt met 2 gigabyte RAM.

Voor opslag bevat de tablet 16 gigabyte, dit is helaas niet uit te breiden met een geheugenkaartje. De behuizing is apart vormgegeven en de achterkant bevat net als Kobo's nieuwste e-readers hoekige vormen. Met 9,9 mm is de tablet aan de dikke kant en ook het gewicht van 627 gram is vrij fors.

De Arc 10HD is voorzien van 802.11a/b/g/n en bluetooth 4.0. Een gps-ontvanger ontbreekt. De Arc heeft enkel een camera op de voorkant die bedoeld is voor bijvoorbeeld videobellen. De accu houdt het zo'n zeven uur uit.

Software

Kobo richt zich sterk op het lezen van boeken en tijdschriften. De fabrikant heeft het leesgedeelte gescheiden van de normale Android-interface. Android 4.2.2 ziet er vrij standaard uit en heeft toegang tot alle Google-apps zoals de Play Store. Boven de Android-navigatiebalk heeft Kobo een balk met vijf aanpasbare snelkoppelingen naar applicaties geplaatst.

De Android-omgeving kent slechts één bureaubladscherm. Als je naar rechts schuift, verschijnt Kobo's eigen bibliotheekomgeving die toegang geeft tot boeken, tijdschriften en artikelen op het apparaat. Ook geeft Kobo in deze omgeving gerelateerde informatie aan de boeken die op de tablet staan.

Conclusie

De Kobo Arc 10HD kost zo'n 380 euro en dat is voor een tablet met een hoge resolutie en krachtige hardware een goede prijs. De Arc 10HD is vlot en kan alle apps waaronder spellen probleemloos draaien. Kobo's aanpassingen in Android voegen op leesgebied genoeg toe en geven snel toegang tot boeken in een prima leesomgeving. Prettig is dat aan Android zelf weinig gesleuteld is. Helaas is de tablet aan de dikke kant, is hij erg zwaar en is de kleurweergave niet fraai. Verder ontbreken een camera en gps-ontvanger.

2 Reactie(s) op: Kobo Arc 10HD - Tablet voor lezers

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 april 2014 12:26 Anoniem
  Wat moet je in vredesnaam met een GPS ontvanger en een camera op een tablet? Het is alleen maar goed dat die onzin niet wordt toegevoegd, want dat drukt de prijs.
  Bovendien heeft-ie wel een camera, zij het een beperkte. Maar voor het doel meer dan voldoende.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 april 2014 20:42 Anoniem
  Ik zou geen tablet zonder GPS ontvanger meer willen! Met OsmAnd heb je gratis navigatie en de gratis OpenStreetMaps! Je hebt de beste en grootste GPS mee aan boord van je wagen! Op reis zijn de wegenkaarten veel groter dan op een auto-GPS! Je moet natuurlijk je metgezel daarvoor aanspreken. Die legt de tablet op de schoot om je te helpen! Er bestaan natuurlijk hulpstukken om in de wagen te bevestigen voor als je alleen rijdt. Eens het gemak en de duidelijkheid van je wegenkaarten ontdekt ga je niet rap meer dat kleine GPS'je van je auto gebruiken! Ook om in de stad en elders te gaan wandelen ontdek je rap de voordelen van GPS in een tablet of smartphone! En ja, dat kan allemaal zonder internetverbinding! Dus onzin??? Prijs drukken??? Dit kan al met een tablet van om en bij de 200 euro!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.