Komt Microsoft met een opvouwbare Surface tablet?

Door: Justin Doornekamp | 03 maart 2019 12:26

Microsoft Surface Go
Blog

Microsoft lijkt te werken aan een opvouwbaar apparaat, zo blijkt althans uit een nieuw patent. Kunnen we een opvouwbare Surface-tablet verwachten?

Windows Latest dook het patent op, waaruit valt op te maken dat Microsoft werkt aan een laptop of ander draagbaar apparaat met een flexibel scherm. Of in andere woorden een scherm dat je kunt opvouwen, een concept waar veel meer bedrijven momenteel aan werken. Sterker nog: de eerst opvouwbare smartphone, de Royole FlexPai, is al te koop. Tenminste, de ontwikkelaarsversie.

Uit het patent blijkt dat Microsoft onder meer sleutelt aan zijn besturingssysteem om deze goed te laten werken met opvouwbare apparaten. Via diverse sentoren aan beide kanten van het toestel zelf, moet het besturingssysteem herkennen of het apparaat wel of niet is opgevouwen. Op basis daarvan past het besturingssysteem zich aan.

Andromeda en Centaurus

Uiteraard gaat het hier om een patent en het kan zijn dat Microsoft helemaal niet kijkt naar de mogelijkheden van een opvouwbare Surface-tablet, maar het is niet de eerste keer dat er dergelijke geruchten verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan de projecten Andromeda en Centaurus.

Beide projecten richten zich op een 2-in-1-toestel, hoogstwaarschijnlijk met de techniek om het apparaat op te vouwen. Andromeda zou een compact product moeten worden (al spreken de laatste geruchten dit ook weer tegen), terwijl Centaurus naar verluidt werkt als een laptop, een tablet met een of twee schermen of als een digitaal boek. In de opkomende versie van het nieuwe Windows-besturingssysteem zou al ondersteuning moeten zijn voor opvouwbare apparaten.

Brug tussen smartphone en pc

Als het om smartphones gaat heeft Microsoft in het verleden weinig grote successen geboekt. De Windows Phone sloeg niet bepaald aan, vanwege de problemen met het besturingssysteem en de vele apps in de app store die besmet waren met malware. Het lijkt dan ook voor de hand liggend dat Microsoft zich dit keer niet volledig stort op de ontwikkeling van een nieuwe smartphone, maar eerder op een nieuw opvouwbaar apparaat dat een brug slaat tussen een telefoon en een computer. Juist om uiteindelijk weer een rentree te maken op de smartphonemarkt.

De hybride Surface-apparaten zijn tot dusver juist wel succesvol gebleken, dus een opvouwbaar toestel van Microsoft kan zeker hoge ogen gooien. Mits het besturingssysteem een beetje meewerkt, natuurlijk.

beste zakelijke laptops
De hybride Surface-apparaten zijn tot dusver zeer succesvol gebleken.

0 Reactie(s) op: Komt Microsoft met een opvouwbare Surface tablet?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.