Landendomeinen van Google krijgen SSL

Door: rene-schoemaker | 06 maart 2012 12:17

Apps & Software

Google gaat over een aantal weken beginnen met de verdere uitrol van SSL-encryptie op zijn zoekmachine. Vorig jaar werd het .com-domein voorzien van SSL en nu worden de landendomeinen aangepakt.

Google heeft in oktober SSL-versleuteling ingebouwd in zijn zoekmachine op het .com-domein. Als reden gaf het bedrijf de bescherming van de privacy van zijn bezoekers bij het gebruiken van zoektermen. Critici zagen de actie meer als een poging om concurrenten te weren die gebruik willen maken van de refferer data van organische zoekresultaten. Ook webmasters waren woedend omdat ze geen referrer data meer konden zien.

Landendomeinen stap voor stap naar SSL

Maar die geluiden zijn inmiddels wat verstomd en Google gaat nu verder met het uitrollen van de versleuteling. Over een paar weken, zegt het bedrijf op het eigen blog, worden de landendomeinen stap voor stap voorzien van SSL. Google zegt te hopen dat deze uitbreiding van het SSL-gebruik andere bedrijven aanzet om eveneens meer SSL-encryptie te gebruiken.

De encryptie wordt aan de verbinding toegevoegd zodra de gebruiker inlogt. Niet alleen de query wordt versleuteld, ook de pagina met zoekresultaten, "wat bijzonder belangrijk is bij het gebruik van een open en onbeveiligde internetverbinding", schrijft Google. Overigens zegt Google er wel eerlijk bij dat het zelf precies dezelfde data logt van gebruikers als in onversleuteld gebruik. "SSL search zal de data die Google ontvangt en opslaat niet verminderen."

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Landendomeinen van Google krijgen SSL

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.