Lenovo onthult Thinkpad Tablet 2 met Windows 8 Pro

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 09 augustus 2012 11:18

Apps & Software

Computermaker Lenovo heeft donderdag de Thinkpad Tablet 2 met Windows 8 onthuld. Het apparaat draait echter niet op het voor tablets gemaakte Windows RT, maar zal de volledige versie van Windows 8 Pro dragen.

Lenovo zal de tablet in oktober lanceren, gelijktijdig met de komst van Windows 8. Door het apparaat te voorzien van Windows 8 Pro hoopt de fabrikant vooral zakelijke gebruikers aan te spreken. Daarnaast zullen zaken als intranet op de Tablet 2 kunnen draaien en komt er een toetsenbord beschikbaar. Om de toegang tot de tablet te beveiligen, is er een vingerafdruklezer aanwezig.

De Thinkpad Tablet 2 draait op een Intel Atom-processor en heeft een 10inch-scherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Verder is er een 2 en een 8 megapixel camera op de tablet te vinden, houdt de batterij het zo'n 10 uur vol en wordt er een stylus meegeleverd voor een eenvoudige navigatie door de software. De Tablet 2 is 9,8 millimeter dik en weegt 590 gram.

Uitgebreide versie Windows 8

Met Windows 8 Pro krijgt de Thinkpad-tablet een uitgebreidere versie van het OS dan andere tablets. Microsoft heeft immers een speciale Windows RT aangekondigd voor apparaten die op ARM-chips draaien. Deze 'tabletversie' van Windows 8 is aanzienlijk lichter dan Pro, en beschikt over software die speciaal is ontworpen voor het gebruik op touchscreens.

Microsoft zal Windows 8 officieel lanceren op 26 oktober. Verwacht wordt dat de tablet van Lenovo rond diezelfde datum in de winkels ligt. Een prijs is er voor de nieuwe Thinkpad nog niet bekendgemaakt.

0 Reactie(s) op: Lenovo onthult Thinkpad Tablet 2 met Windows 8 Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.