Lenovo Yoga Tablet 8

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 19 november 2013 20:00

Review

De voor 229 euro verkrijgbare Lenovo Yoga Tablet 8 moet de strijd aangaan met Google's Nexus 7. De Yoga tablet heeft een innovatief design. Het apparaat kan in veel verschillende standen gebruikt worden.

Multifunctioneel

De linkerkant van de tablet heeft de vorm van een cilinder; dat maakt kijken in portrait modus erg prettig omdat het gewicht en het zwaartepunt van de tablet gecentreerd worden in je hand.

De voor de Yoga Tablet 8 gekozen cilindervorm betekent ook dat wanneer je de tablet op een vlak oppervlak legt, de tablet automatisch een kijkhoek heeft die naar de gebruiker toe is gericht.

Met de uitklapbare "kickstand" kun je de kijkhoek nog verder vergroten als de tablet plat ligt, maar dat is niet het hoofddoel. Deze kickstand is vooral bedoeld om de Yoga tablet staand weg te zetten. Op die manier heb je je handen vrij, en kun je de kijkhoek nog verder aanpassen.

Deze mogelijkheden maken de Lenovo Yoga Tablet 8 erg functioneel op meerdere gebruiksmomenten. En wat ook wel leuk is om te zien is een beetje aluminium op een tablet die duidelijk geen iPad is...

We zijn niet onder de in indruk van de specificaties. Met de standaard hardwarecomponenten zit het wel goed, maar dit is duidelijk niet de snelste tablet die je kunt kopen. Met een 8 inch scherm kom je een heel eind, de schermresolutie laat echter wel te wensen over, helemaal in vergelijking met de Nexus 7. Met de kijkhoek zit het gelukkig wel goed bij de Yoga Tablet 8.

Dolby Digital en batterijleven

De speakers aan de voorkant van de tablet hebben Dolby Digital plus, wat de speakers beter maakt dan die op een gemiddelde tablet. De camera aan de achterkant is kwalitatief niet zo hoogstaand, gelukkig is de camera aan de voorkant goed genoeg voor videobellen terwijl je gebruik maakt van de stastand van de tablet. Op de Yoga Tablet 8 draait Android 4.2 Jelly Bean, en om de een of andere reden heeft Lenovo het standaard appmenu verwijderd. Hierdoor staat je hele homescreen vol met apps.

Een slimme menu-optie die standaard uitstaat en die moeilijk te vinden is geeft je een slimme sidebar voor navigatie. Je ziet er media, apps, en verschillende mogelijkheden voor het instellen van de connectiviteit van je tablet. Lenovo stelt dat de Yoga tablet het 18 uur zou moeten volhouden op 1 batterijlading. In onze test kwamen we uit op meer dan 12 uur aan video-afspeeltijd over wifi. Dat is nogal een prestatie.

Oordeel

De Yoga Tablet 8 is een van de best ontworpen Android tablets die we tot nu toe hebben gezien. De prijs is redelijk, het batterijleven is indrukwekkend. We vonden de hardware wel een beetje matig waardoor de Yoga Tablet moeite zal hebben een waardige concurrent te zijn voor bijvoorbeeld de Nexus 7.

Dit is een vertaalde review van onze zustersite PCAdvisor.com, gemaakt door Chris Martin. Een eigen Computer!Totaal review volgt zodra de fabrikant een test-model beschikbaar stelt.

3 Reactie(s) op: Lenovo Yoga Tablet 8

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 november 2013 21:07 Anoniem
  jammer dat de video en tekst niet van elkaar verschillen. er is dus weinig toegevoegde waarde voor de video.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 november 2013 21:55 Anoniem
  @Gast: De video biedt tevens beeld.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 november 2013 08:41 Anoniem
  Al dat gezeik over aluminium…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.