LG eist verbod op Galaxy S III en Galaxy Note

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 27 september 2012 14:19

Nieuws

LG heeft in Zuid-Korea een rechtszaak aangespannen tegen concurrent Samsung. Volgens de elektronicafabrikant maakt Samsung met onder meer de Galaxy S III en Galaxy Note inbreuk op oled-patenten.

In de aanklacht spreekt LG over de inbreuk van Samsung op een totaal van zeven patenten. Er worden volgens LG patenten geschonden met het ontwerp van de gebruikte oled-beeldschermen, de manier waarop de printplaatjes hiermee verbonden zijn en het feitelijke uiterlijk van de toestellen.

Naast een schadevergoeding eist LG ook een verkoopverbod in Zuid-Korea op enkele Samsung-toestellen. Hierbij noemt LG onder meer de Galaxy S III, Galaxy Tab 7.7 en de Galaxy Note. "Deze aanklacht is ingediend om LG's eigendommen te beschermen en te zorgen voor een eerlijke concurrentie", aldus de verklaring van LG.

Concurrentiestrijd

Samsung is van mening dat het over meer oled-patenten beschikt dan LG, en dat het met een tegenaanklacht komt "als dit nodig is". LG en Samsung behoren tot de grootste producenten van oled-beeldschermen ter wereld. Zo zijn de bedrijven momenteel in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld om als eerste een 55 inch oled-tv op de markt te brengen.

0 Reactie(s) op: LG eist verbod op Galaxy S III en Galaxy Note

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.